Produktový web (2/2): Recenze ano, registrace ne

předchozím článku jsme si řekli, na co je třeba myslet, když tvoříte obsah pro produktovou webovou stránku a chcete, aby měla úspěch. Nyní budeme pokračovat s dalšími 2 tipy, které zlepší konverzní poměr vaší stránky.

Ilustrační snímek

Co tedy business2community.com doporučuje ohledně recenzí a jak to udělat, když dojde na dokončení objednávky a placení?

3. Recenze jsou nad zlato… včetně těch negativních

Zákaznické recenze jsou to nejlepší, co můžete pro zlepšení svých online prodejů použít. Online recenze jsou důkazem od ostatních, jejich schválením vašeho zboží – a to je silné obzvláště pokud pochází od důvěryhodné třetí strany.

Dobrá, takže recenze jsou důležité. Neměly by však být v centru pozornosti neustále. Raději nenápadně umístěte někam nahoru nebo po straně průměrné hodnocení daného produktu, aby návštěvníci mohli tušit, jak vás hodnotí ostatní.

Pokud budou chtít další podrobnosti a recenze, měli by je nalézt po sescrollování níže nebo po prokliku. Dělá to tak i Amazon.

Nemyslete si, že negativní recenze jsou vždy něco špatného. Když totiž budou zcela chybět, zákazníci začnou být skeptičtí a mohou se domnívat, že recenze nejsou autentické, tudíž vám vlastně budou k ničemu.

Raději na negativních recenzích ukažte, jak jste se zachovali ve chvíli, kdy se objevil nějaký problém. Pokud jste se opravdu snažili chybu odstranit, pak vám to nemůže uškodit.

4. Dokončení objednávky musí být snadné

Proces, kterým musí zákazník projít pro uzavření objednávky, rozhoduje o tom, zda u vás nakoupí. Zásadní roli zde hraje jednoduchost, protože právě v této fázi zákazníci nejvíce váhají. Zákazníci by měli mít možnost dokončit objednávku i bez vytváření účtu nebo zakládání profilu.

Každý čtvrtý zákazník nakonec objednávku nedokončí, protože je nucen zakládat si účet a registrovat se (což znamená, že od toho dne může očekávat spam v e-mailu a otravné zpětné reklamy).

Dokončení nákupu by mělo být koncipováno tak, abyste o zákazníky nepřicházeli. Dejte jim tedy možnost nakoupit jako host bez registrace nebo aspoň zobrazujte, v jakém kroku se zákazník právě nachází.

-jk-

Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje business2community.com

Články v sérii

Aktuální

Produktový web (1/2): Musíte znát svého zákazníka

Aktuální

Produktový web (2/2): Recenze ano, registrace ne