Sdílené zážitky (1/2): Nástroj pro vybudování skvělého týmu

V nedávné studii účastníci ochutnávali čokoládu. Když při tom byli s někým, hodnotili tento zážitek jako více příjemný nebo více nepříjemný. Když máme kolem sebe další lidi, vnímáme totiž to, co prožíváme, intenzivněji.

Ilustrační snímek

Zmíněná studie Yaleovy univerzity prokázala, že zážitky sdílené s ostatními jsou pro nás silnější a také pro nás mají větší význam. Sdílené zážitky pomáhají formulovat naše hodnoty, definovat žádoucí a funkční normy a chování.  Pokud jde o výkonnost týmu, sdílené zážitky ji mohou zlepšit až o 20 %.  

Proces týmové práce

Tým je nejdříve poskládán dohromady. Potom mezi členy týmu zpravidla nastanou třenice a konflikty s tím, jak na sebe narážejí zájmy jednotlivců a týmu jako celku. Posléze se tyto konflikty podaří překonat a tým může udělat práci, kterou měl za úkol. Celý tento proces můžete urychlit sdílenými zážitky.

Tak například v americkém námořnictvu musejí posádky jednotlivých lodí (což je 5-8 lidí) dělat úplně vše společně. Když jednotliví členové dělají něco sami, jsou potrestáni. Při nácviku pod vodou dokonce musejí sdílet své zásoby kyslíku. Je to cesta, jak vytvořit oddanost a odhodlání, které bude celé skupině společné, vysvětluje článek na webu strategy-business.com.

Nezbytný je sdílený cíl

Při studiu elitních armádních složek bylo zjištěno, proč některé týmy ve vysoce stresových situacích uspějí, zatímco jiné pohoří. Rozdíl mezi nimi je v přístupu ke stresu. Stres, který je však zkombinován s pocitem smyslu a jasného cíle, vede k dobře fungujícímu týmu. A pro vytvoření propojení uvnitř týmu dokonce stačí jen relativně málo stresu – jasný cíl a smysl celého počínání je však nezbytný.

Sdílené zážitky posilují emoční inteligenci, protože kolegové v týmu vzájemně poznávají své emoce a reakce. Když se naučíte, jak ostatní pracují a jakou kulturu mají zažitou, budete jim lépe rozumět. A emoční inteligence je pro lepší výkony vhodná. Díky ní je veškerá spolupráce i učení plynulejší. Navíc bude v týmu méně konfliktů.  

-jk-

Zdroj: Strategy+Business - americký magazín o strategiích v podnikání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Strategy+Business

Články v sérii

Aktuální

Sdílené zážitky (1/2): Nástroj pro vybudování skvělého týmu

Aktuální

Sdílené zážitky (2/2): Jak je připravit