Jack Welch: Lídr nemůže pracovat z domova

Ilustrační snímek

Práce na dálku je skvělá pro mnoho lidí skoro ve všech odvětvích, na druhou stranu však může být katastrofou pro vaši kariéru. Přes všechny výhody a nejmodernější technologie má v této souvislosti jednu zásadní nevýhodu, kterou je nedostatečný osobní kontakt. Z domova se prostě vést nedá. Myslí si to alespoň Jack Welch.

Dlouholetý generální ředitel společnosti General Electric (1981-2001) a odborník na rozvoj lídrů, který v roce 2010 založil vlastní obchodní školu Jack Welch Management Institute na Strayer University ve státě Virginia, pravidelně publikuje své postřehy na síti LinkedIn. Tentokrát se zaměřil na téma práce na dálku v souvislosti s leadershipem.

Účastnit se porad nestačí

Lidé musejí vidět, jak dokážete zachovat klid během PR krize, jak slušně se chováte k nováčkům, kteří ještě nevědí, jak věci chodí, jak moc se zpotíte při náročném obchodním jednání a jak tvrdě pracujete, abyste stihli termín, aniž byste při tom nadávali a naříkali,“ vysvětluje Jack Welch. Vaše přítomnost na pracovišti dává ostatním najevo, že vám mohou věřit.

Pokud nejste vidět, jen těžko se dočkáte povýšení do vůdcovské role. Chodíte-li do kanceláře, ukazujete, že práce je vaší prioritou – že vám záleží na firmě a že chcete vést. Práce z domova naopak vysílá signál, že dáváte přednost flexibilitě před kariérou. Tak to zkrátka je. Je na každém, aby si vybral svou cestu.

Co si myslíte vy?

-kk-

Zdroj: LinkedIn Pulse - blogovací platforma sociální sítě LinkedIn
Zobrazit přehled článků ze zdroje LinkedIn Pulse