Networking: Jsou přínosy vyšší než investovaný čas?

Ilustrační snímek

Networking na sociálních médiích může být časově náročný. Ukázat svůj podnik a zpropagovat značku například na LinkedInu je jistě dobré, ale zapojovat se do diskuzí? To přece může být nákladné, aniž by to mělo nějaké jasné výsledky. Pro růst byznysu je potřeba strategie, která by zahrnovala online i offline aktivity. A to platí obzvláště v případě, že chcete konkurovat velkým firmám, tvrdí článek na webu bmmagazine.co.uk.

Sociální kapitál: Zkombinujte tradiční a digitální networking

Úspěšné firmy budují kontakty a vztahy s moha různými komunitami. Používají k tomu online i offline metody. Výzvou vždy je, jak tyto dvě oblasti integrovat tak, aby se úsilí v obou z nich navzájem podporovalo a posilovalo.

Výzkumy naznačují, že offline i online aktivity musejí být používány strategicky. Musí se snažit o vyšší efektivitu a nižší plýtvání časem. Sociální kapitál, to je vlastně kvalita jména firmy, která byla vytvořena pomocí networkingu a obdobných aktivit. Firma má vysoký sociální kapitál, když disponuje informacemi a vlivem, který jí umožňuje získávat více příležitostí pro růst byznysu.

Vytvořte jasnou strategii networkingu

Závěry jsou jasné: sociální média nenahradí tradiční networking, který probíhá naživo. Na živá setkání prostě chodit musíte a musíte se tam bavit s lidmi. Nicméně je potřeba si pečlivě vybírat a nenechat se množstvím různých akcí a setkání zahltit.

Posilujte digitální networking

V našem světě mají dnes virtuální vztahy větší cenu než kdy jindy. Proto je důležité, aby byl váš přístup k tradičnímu networkingu koordinovaný a provázaný se sociálními médii a ostatními online nástroji.

-jk-

Zdroj: Business Matters - web předního britského časopisu pro malé a střední podniky
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Matters