Dan Ariely vydává novou knihu "Irrationally Yours"

Ilustrační snímek

Příznivce Dana Arielyho a jeho knih Jak drahé je zdarma (nakladatelství Práh, 2008), Jak drahá je intuice (nakladatelství Práh, 2011) a Jak drahá je nepoctivost (nakladatelství Práh, 2012) jistě potěší, že populární behaviorální ekonom právě vydal novou knihu s názvem Irrationally Yours. Kniha představuje soubor sloupků s názvem Ask Ariely, které autor publikoval v deníku Wall Street Journal. S humorem sobě vlastním se v nich věnuje dalším rozmanitým otázkám složitosti lidského chování, které určují, jak se rozhodujeme v našem každodenním životě.

Čtenář se dozví například to, proč je tak moc náročné dojíždět do práce na dlouhou vzdálenost, jak držet dietu, jak přestat kouřit nebo jak si lépe zorganizovat dovolenou. Deník New York Times označil Irrationally Yours za vyvážený mix akademických poznatků a zábavy, který představuje praktického pomocníka při rozhodování.

Autor

Dan Ariely je původem izraelský psycholog a behaviorální ekonom, který působí na Duke University v Severní Karolíně. Je také hostujícím profesorem na MIT, kde vyučuje v programu mediálního umění a vědy. Zabývá se výzkumem iracionálního chování lidí při rozhodování o věcech ekonomické, ale i každodenní povahy. Je známý zajímavými a často šokujícími experimenty, díky nimž velmi poutavě demonstruje, co všechno ovlivňuje proces lidského rozhodování.

Kniha

ARIELY, Dan: Irrationally Yours: On Missing Socks, Pickup Lines, and Other Existential Puzzles. New York: HarperCollins, 2015. 240 s.

-kk-

Zdroj: The New York Times - server prestižního amerického deníku
Zobrazit přehled článků ze zdroje The New York Times

Články v sérii

Aktuální

Jak předvídat iracionální chování?

Aktuální

Dan Ariely vydává novou knihu "Irrationally Yours"