Jak načerpat energii

Ilustrační snímek

Někdy život zkrátka není snadný. Všechno se zdá být mnohem těžší - zaměstnanci i zákazníci jsou nároční nebo protivní a prostě cítíte, že je všechna vaše energie pryč. Jak jí opět získat? Nejlepší je udělat si přestávku a věnovat se něčemu příjemnému. Něčemu, co vám vrátí vaši inspiraci a díky čemu budete opět plni nadšení. Podívejme se na tipy a návrhy, které nám web Open Forum nabídl ve svém novém článku.

1) Promluvte si se svými zákazníky a zaměstnanci – nebo o nich aspoň popřemýšlejte

Funguje to skvěle především pro spisovatele, ale i pro ostatní platí, že právě tito lidé mohou být velkým zdrojem inspirace. Ať už se zabýváte čímkoliv, pozitivní zpětná vazba vždy potěší a dodá nadšení do další práce. Můžete také získat zajímavé návrhy na zlepšení i na to, kam byste měli v budoucnu směřovat. A i tehdy, když se chystáte do světa vyslat nějaký vzkaz, přemýšlejte o lidech, kteří vaši řeč nebo prezentaci budou sledovat.

2) Čtěte o myšlenkách předních odborníků ve vašem oboru

Kdo jsou ti, kteří vás vždy překvapí svými brilantními postřehy? Když vaše energie zmizela, přečtěte si jejich články. Vaší mysl to osvěží a poskytne vám to mnoho inspirace. A možná někdy dokonce zjistíte, že podobné myšlenky vás nedávno také napadaly. Takový pocit propojení mezi vámi a předním expertem je velmi motivující. Ujistí vás o tom, že směřujete správným směrem.

3) Jděte na procházku

Máte psa? Skvělé! Nemáte žádného? Nevadí, stejně je procházka dobrý nápad. A to především tehdy, když cítíte sklesle. Ve skutečnosti ani nepotřebujete domácího mazlíčka, který by vás doprovázel. Když se procházíte, můžete přemýšlet o životě. Pravděpodobně budete přemýšlet o nedávných rozhovorech, o lidech, které jste potkali, a o článcích, které jste v poslední době četli. Co z toho bylo pro vás nejpřínosnější, jaké myšlenky vás při tom napadaly? Ty nejlepší nápady někdy nedostaneme v kanceláři, ale právě venku, na procházce.

-jk-

Zdroj: OPEN Forum - americký server sdružující komunitu malých a středních podnikatelů
Zobrazit přehled článků ze zdroje OPEN Forum