Návod na přežití pro introverty: Společenské události

Ilustrační snímek

Každý introvert zná tuto výzvu: přežít na místě, kde je mnoho neznámých lidí, kteří spolu konverzují a dobře se baví. Svět networkingu a osobních setkání se někdy zdá být bitevním polem, kde číhá mnoho nebezpečí a nástrah. To platí aspoň pro některé z nás. Pokud si neužíváte společenskou konverzaci, hromadné aktivity vás vyčerpávají a cítíte se sami především tehdy, když jste mezi ostatními lidmi, mohli byste využít některé z následujících tipů, které přinesl web lifehack.org.

1. Dopřejte si přestávky

Přestávky jsou hodně důležité. Pomohou vám vypořádat se s tlakem, který můžete uprostřed spousty neznámých lidí cítit. Běžte na WC nebo se omluvte a dojděte si pro „něco“ do auta (ať už to budou žvýkačky, telefon, nebo cokoliv jiného). Chvilka na čerstvém vzduchu vám také udělá dobře. Dopřejte si chvilku o samotě, abyste se uklidnili a připravili se na další dávku společenské konverzace.

2. Trénujte konverzaci ve společnosti

Snažte si zapamatovat oblíbené a neoblíbené věci lidí, které potkáte. Můžete si také udělat seznam témat vhodných k rozhovoru, který budete mít buď na papírku nebo v hlavě. Když ale nemáte žádné nápady na to, o čem mluvit, poslouchejte, o čem mluví ostatní. Pak souhlasně přikyvujte a zapojte se tak do diskuze. Když začnete konverzovat, uteče čas mnohem rychleji. Používejte řeč těla, protože když se narovnáte a vypnete hruď, bude stimulována produkce testosteronu a kortizolu, a vy se tak skutečně budete cítit sebejistěji.

3. Buďte připraveni na změny

Protože pravděpodobně nějaké nastanou. I když je to to poslední, co byste si přáli, změna místa, času konání nebo množství lidí, kteří přijdou, se často mění i na poslední chvíli. Tím, že budete se změnami počítat, snížíte jejich dopad na váš vnitřní klid. Protože když jste flexibilní, změna pak bude prostě jen něco, co jste stejně tak nějak očekávali.

4. Dejte si kávu

Díky kávě zmizí vaše nejistota a rozpaky. Budete nadšeni z nových myšlenek a budete rychleji myslet. Jde o radu, kterou nám Susan Cainová, autorka knihy o introvertech, dává ve své knize Quiet: The Power of Introverts in a World That Can’t Stop Talking.

-jk-

Zdroj: Lifehack - americký server zaměřený na různé aspekty zlepšování kvality života
Zobrazit přehled článků ze zdroje Lifehack