Hlavu vzhůru!

Vědecké výzkumy dokazují, že lidé s pozitivním myšlením se rychleji zotavují po operaci a trpí menšími bolestmi, když jsou nemocní. To samé platí pro podnikatele. Pozitivní myšlení nám umožňuje nalézat kreativní řešení složitých problémů, které jiným lidem brání v cestě. Můžeme se naučit dosáhnou úspěchu tak, že budeme vždy zvažovat nové způsoby uskutečnění našich obchodních i osobních cílů. Pozitivní myšlení inspiruje ostatní ke koupi vašich produktů a využití vašich služeb. Oni vás na oplátku budou doporučovat svým známým. Vyzkoušejte tyto tipy pro rozvinutí pozitivních postojů, které vám pomohou uspět v podnikání:

- Vědomost, že jste úspěšný podnikatel – od prvního okamžiku, kdy jste dostali nápad, musíte odmítat jakékoli myšlenky, že existují okolnosti, které by vás od dosažení cíle odstrašily. Vy máte v rukou osud svého snu.

- Povolte uzdu své představivosti při hledání všech možných řešení – nikdy nehledejte omluvy, hledejte odpovědi. Neodsuzujte hned některá řešení, která vás napadnou. Mějte odvahu a věřte si.

- Buďte vytrvalí a konejte – nebojte se udělat první krok ke svému unikátnímu řešení, věřte svým instinktům. Odměňujte sami sebe za pozitivní myšlení a za každý úspěšně dokončený úkol.

- Úmyslně mluvte pozitivně – zbavte se negativního myšlení změnou interpretace jednotlivých událostí. Zaměřte se na možné pozitivní výsledky, nemyslete na to, co by se mohlo pokazit.

- Vyjděte ven ze svého obvyklého prostředí, abyste mohli přemýšlet – změna přirozeného prostředí vám umožní oprostit se od toho, jak jste řešili úkoly v minulosti. Umožní vám myslet jasněji a dá vám novou inspiraci.

-ba-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com