Získejte vítězné návyky

Existují důležité návyky, které by měl podnikatel mít, pokud chce být úspěšným podnikatelem. Absence jednoho či několika z těchto návyků může být pro celou firmu nákladná, ne-li fatální. Pokud se ovšem stane schopným a způsobilým v každé z těchto oblastí, bude schopen dosahovat skvělých výsledků rychleji a snadněji než jeho konkurenti. Zde je oněch sedm návyků pro obchodní úspěch:

- Plánujte dopředu – čím důkladněji a detailněji naplánujete své aktivity, tím rychleji a snáze je provedete a dostanete požadované výsledky. Patřičné předchozí plánování zabrání špatnému provedení.

- Organizujte, než začnete – po dokončení plánu musíte zorganizovat lidi a zdroje, které potřebujete, než začnete s naplánovanými aktivitami. Je absolutně nezbytné určit všechny ingredience a poté je shromáždit, abyste mohli začít.

- Najděte správné lidi – 95 procent vašeho úspěchu je podmíněno kvalitou lidí, které si najmete. Ty nejlepší podniky mají ty nejlepší lidi.

- Naučte se delegovat – musíte se naučit delegovat ty správné úkoly k těm správným lidem správným způsobem.

- Dohlížejte na to, co očekáváte – kontrolujte provádění delegovaného úkolu a ujistěte se, že je dodržen termín a požadovaná kvalita. Delegování není abdikace.

- Nastavte konkrétní měřitelné standardy a záznamy o požadovaných výsledcích – všichni musí znát cíle a to, jak bude měřen úspěšný výkon a kdy jsou očekávány výsledky.

- Vyviňte rozhodnutí zvítězit – rozhodnutí vyhrát, uspět, překonat konkurenci a být skutečně úspěšný. Tento soutěžní instinkt a rozhodnutí vyhrát přes jakékoli překážky je hlavní motivační silou, která řídí podnikatele směrem k úspěchu.

-ba-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com