Povzbuďte svého vnitřního geeka pro rozvoj vašeho businessu

Ilustrační snímek

Geekem se člověk stává ve chvíli, kdy je skutečně nadšený pro nějakou oblast a díky své vášní a odhodlání v ní povětšinou i exceluje. Objevili jste v sobě také vnitřního nadšence a veškerou energii věnujete svému businessu? Skvělé. A víte jistě, že pro rozvoj vašeho podnikání nemůžete udělat ještě více? Server Open Forum přinesl pár rad, které z vaší pravé vášně udělají účinnou zbraň pro váš business.

1. Věnujte se aktivnímu obchodu

Vzpomeňte si na situaci, kdy se vás naposledy snažil někdo přesvědčit o nákupu něčeho, co jste však vůbec nepotřebovali, a jemu se to podařilo. Jak je to možné? Pravděpodobně proto, že tento prodejce je skutečným nadšencem a mistrem v tom, co dělá.

Pokud i vy oplýváte podobným nadšením pro business, kterému se věnujete, jste tím nejdůležitějším člověkem ve vašem podniku. Využijte toho a věnujte se chvíli aktivnímu obchodu ať už po telefonu anebo při osobní komunikaci.

2. Najděte svou krev

Na sociálních sítích a internetu obecně můžete potkat mnoho zajímavých lidí a komunit. Většinou ale všichni řeší tři oblasti témat: stěžují si na politiku a osobnosti s ní spjaté, sdílejí posty jednostranně podporující nějaký projekt anebo nadšeně sdílejí vášeň pro nějakou oblast. Víte, k jaké skupině se připojit? Vaším cílem je navázat konverzaci o tématech, která alespoň částečně souvisejí s vašimi produkty. Dříve či později jistě naleznete příznivce, kteří podpoří vaši vizi.

3. Vyhněte se tomu, co vás nebaví

Neučíte karate, neprogramujete nebo se nevěnujete účetnictví zkrátka proto, že vás to nebaví. Pokud tedy máte alespoň minimální šanci ovlivnit směřování vašeho podnikání, které jste si sami zvolili, pak není důvod dělat něco, co pro vás není zajímavé. Proč by se webový designér, který navrhuje weby pro farmaceutické společnosti a doma opravuje ze záliby automobily, nemohl věnovat právě webovému designu v automotive oblasti? Naleznete i vy ve vašem podnikání oblasti, kterým se můžete věnovat čistě ze záliby? Využijte své vnitřní motivace pro rozvoj vašeho businessu a větší spokojenost vašich stávajících i nových partnerů.

Konverzujete rádi na podobná témata? Sdělte nám svůj názor.

-bn-

Zdroj: OPEN Forum - americký server sdružující komunitu malých a středních podnikatelů
Zobrazit přehled článků ze zdroje OPEN Forum