5 triků pro vyšší sebevědomí

Ilustrační snímek

I když existují lidé s přehnaným sebevědomím, pro většinu z nás je budování důvěry v sebe sama během na dlouhou trať. To, že si dostatečně nevěříme, však nemusí být tak strašné, jak si myslíme. Existuje několik jednoduchých rad, jak působit sebevědomě, i když se zatím úplně sebevědomě necítíme. Vyzkoušejte je a uvidíte, že budete ve svém sebevědomí zase o krůček dál. Server Inc.com doporučuje:

Narovnejte se

Shrbený člověk působí na první pohled, že si nevěří. Pracujte proto na tom, abyste seděli i stáli vzpřímeně. Můžete si například nalepit na obrazovku počítače barevný papírek, který vám to bude připomínat.

Nemyslete na to, co si myslí druzí

Ostatní lidé se nás většinou vůbec nezajímají tolik, jak si myslíme. Většinou se zabývají sami sebou.

Neshazujte sami sebe

Dávejte si pozor, jak o sobě uvažujete a jak sami k sobě mluvíte ve své mysli. Snažte se nahradit negativní myšlenky pozitivními. Můžete například vyměnit „To nedokážu“ na „Budu se snažit co nejvíce“. Představte si, jak byste se cítili, kdyby k vám tak negativně, jak mluvíte sami k sobě, mluvil někdo jiný.

Usmívejte se

Zkuste přijít do práce s úsměvem a uvidíte tu změnu. Úsměv si můžete trénovat kdykoli, například po cestě autem. Nejdříve vám to může přijít divné, ale po určité době se začnete více usmívat sami od sebe. Vaše okolí to rozhodně ocení a vy si pak budete hned více věřit.

Nebojte se chyb

Každý někdy udělá chybu. Vždy, když se vám nějaká stane, položte si otázku: Jak důležitá bude tato událost za tři měsíce? Chcete-li zvládat chyby s grácií, učte se jim zasmát a příště už neopakovat.

-kk-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com