Jaký důvod k odchodu je dostatečně vážný?

Ilustrační snímek

Všichni občas přemýšlíme o změně práce. Ať už nám však v současné vadí cokoli, měli bychom vždy důkladně zvážit, zda to odchod k jinému zaměstnavateli vyřeší. Typickým příkladem nespokojenosti je málo peněz. Odejít za více penězi zní dobře, často to však bývá jen krátkodobá motivace. Vždy je třeba posuzovat více faktorů najednou. Na několik dalších zrádných důvodů k odchodu ze současného zaměstnání upozornil server cbsnews.com.

Problematický nadřízený

To, že nesnášíte svého šéfa, může být velmi pádný důvod k odchodu. Pokud vám však jinak vaše práce a firemní kultura vyhovuje, zkuste se nejprve poohlédnout po jiných možnostech. Mohli byste například přestoupit do jiného oddělení.

Bývalý šéf vás láká k novému projektu

To, že se vám dobře spolupracovalo v minulosti, ještě neznamená, že to půjde i nyní. Dobře zvažte své aktuální hodnoty a co vám nová firma vašeho bývalého šéfa může nabídnout. Uvědomte si, že nebudete pracovat jen s ním, ale i s jeho novými lidmi.

Dostali jste nabídku investovat do začínající firmy

Nebylo by lepší s touto firmou nejprve spolupracovat v roli poradce a připojit se až ve chvíli, kdy budou její výsledky slibnější?

O odchodu uvažujete každý den

Pak asi bude opravdu nejlepší, když odejdete. Neznamená to však, že musíte reagovat zbrkle. Budete potřebovat peníze a novou pracovní nabídku. Především byste se však měli dostat až k jádru toho, co vám vadí. Jinak na to budete narážet i v nové práci.

-kk-

Zdroj: CBS MoneyWatch - server americké mediální skupiny CBS věnovaný managementu a obchodu
Zobrazit přehled článků ze zdroje CBS MoneyWatch