Jak v kanceláři nevypadat příliš mladě

Ilustrační snímek

Na začátku kariéry je každý člověk mladý, což v jeho okolí často podporuje přesvědčení, že je také nezkušený, a tudíž i nevhodný pro povýšení nebo nějaký velký projekt. Problém je zkrátka ve vzhledu, který hraje důležitou roli v tom, co si o nás ostatní myslí. The QuickBase Blog proto přinesl praktické tipy, jak v práci nepůsobit příliš mladě – bez ohledu na to, kolik let nám je.

Pozor na zmačkané oblečení

Váš oděv by v práci neměl budit dojem, že vám jej maminka nestačila vyžehlit nebo že jste jej dokonce vytáhli se špinavého prádla.

Odložte mobil

Znalost technologických novinek rozhodně není na škodu. Pokud se vás však kolega zeptá na počasí a vy automaticky začnete hledat na mobilu nejnovější předpověď, zamyslete se nad sebou. Pravděpodobně od vás nechce meteorologickou přednášku, jen normální konverzaci.

Neodvolávejte se na maminku a tatínka

Dávejte si pozor, abyste se při komunikaci s kolegy stále neodkazovali na své rodiče. Pouze byste tím poukazovali na svou nezkušenost.

Naučte se pracovat s ostatními

Neizolujte se sami se svým počítačem a telefonem. I když raději pracujete sami, uvědomte si, že bez schopnosti spolupracovat s ostatními se vždy neobejdete.

Zajímejte se o kulturu starší deseti let

Pokud chcete zapadnout mezi starší kolegy, váš kulturní rozhled by neměl končit rokem 2002. To si byste si s nimi příliš nepopovídali.

-kk-

Zdroj: QuickBase Blog - The Fast Track - manažerský blog
Zobrazit přehled článků ze zdroje QuickBase Blog - The Fast Track