Jak upravit životopis tak, aby byl vhodný pro elektronickou poštu

V době, kdy se zajímavé a perspektivní pracovní nabídky začaly objevovat mimo jiné i na Internetu a zdá se, že pro účely komunikace s potenciálním zaměstnavatelem je nejlepší a nejstylovější použít elektronickou poštu, je dobré si uvědomit, že zde existují určité překážky. Celou situaci totiž komplikuje fakt, že ačkoli dnes již téměř všichni používáme doma počítač, nepoužíváme stejné poštovní programy a textové procesory.

Znáte-li „digitální pravidla“ používání Internetu, rozhodně se tím zvyšují vaše šance na to, že se životopis dostane k potenciálnímu zaměstnavateli v pořádku a tento si ho bude moci přečíst.

Článek popisuje různá úskalí internetové komunikace, počínaje různými typy formátů souborů, přes formátování a kódování textu až po vlastní odeslání. Poskytuje tipy, jak správně uložit vytvořený soubor, aby byl čitelný i pro potenciálního zaměstnavatele na druhém konci světa.
Zdroj: Internet Career Resources - server pro vyhledávání pracovních míst s mnoha informacemi pro personalisty i uchazeče o zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Internet Career Resources