Propouštění zaměstnanců z oboru informačních technologií je znepokojující - zbytečně

V poslední době se šíří poplašné zprávy o propouštění zaměstnanců firem, které se zabývají podnikáním v oboru informačních technologií či na Internetu. Tento obor se ještě v nedávné době velmi slibně rozvíjel, výsledky však nebyly tak báječné. Mnoho společností přecenilo své síly a v internetovém podnikání neuspělo. K tomu se navíc přidala zpráva, že podle průzkumů se počet uživatelů Internetu oproti minulému roku o 4% snížil.

Ve výsledném efektu není však situace tak katastrofální, jak se na první pohled zdá. Krach a propouštění se týká pouze malého procenta firem – konkrétně maloobchodníků, kteří podnikali výlučně online, tedy na Internetu. Pro stávající a zavedené firmy znamená Internet spíše vítaný nástroj ke zvýšení obratu, protože jim poskytuje nové způsoby komunikace se zákazníky a marketingové možnosti. Takové firmy zaměstnance naopak přijímají.

Které pozice v oboru IT jsou tedy momentálně nejžádanější? Podle průzkumu, který provedl vyhledávací server **monster.com** (vyhledávání zaměstnání online) jsou to programátor v jazyku Java, podnikový právní zástupce, vývojář aplikací XML, pracovník oddělení péče o zákazníky a správce sítě.
Zdroj: Internet Career Resources - server pro vyhledávání pracovních míst s mnoha informacemi pro personalisty i uchazeče o zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Internet Career Resources