Létající manažer

Manažeři jsou velice vytížení a potřebují odpočinek. Neznamená to však, že by měli po příchodu z práce ulehnout k televizi, alespoň ne všichni. Zářivým příkladem manažera, který ve volných chvílích holduje relaxaci ve formě extrémních sportů a výkonů vůbec je Američan Jerry Curtis. Tento devětapadesátiletý prezident a výkonný ředitel úspěšné společnosti **Nationwide Recovery Systems** neváhá a vyšetří-li nějaký volný čas, létá nad Moskvou v Migu 23 nebo jde lovit pumy.

Jerry Curtis je fascinován věcmi, které jej posouvají za hranice vlastních možností. Je přesvědčen o tom, že tímto způsobem získává nové poznatky o sobě a zlepšuje tak svůj osobní i obchodní život. Když dostal možnost proletět se nad Ruskem v Migu, neviděl jiné východisko, než ji okamžitě využít. Stejně tak tomu bylo i s jeho dalším výletem na Severní pól. Curtis je jeden den v Americe a druhý někde zcela jinde. Využívá akčních příležitostí tohoto typu, aby se zbavil strachu a mohl být dále úspěšným v pracovním životě. Vždy si podle svých vlastních slov říká: „Když zvládnu tohle, zvládnu už všechno.“

Jerry Curtis se snaží být dobrým příkladem svým 255 zaměstnancům. Domnívá, se že vidí-li tito lidé, co on dokáže, mohou mu věřit a zároveň si klást vyšší cíle i sami pro sebe. Totéž platí i pro zákazníky a partnery, s nimiž jedná ve své kanceláři, které dominuje velká nástěnná mapa s vyznačenou trasou jeho výpravy k Severnímu pólu. „Zákazníci mohou získat pocit, že jsem trochu blázen,“ říká Curtis „zároveň je však velice zajímám.“ Extrémní výkony mu v očích druhých lidí zaručují jistou dávku důvěryhodnosti. V současné době tak plánuje návštěvu Jižního pólu.

Všem, kteří mají zájem o extrémní sporty doporučuje Jerry Curtis, aby si kromě cestovního pasu s sebou vzali ještě následující:
- schopnost snášet nepohodlí,
- psychickou odolnost,
- trpělivost a pochopení.

**Datum vydání:** III/2003
Zdroj: ChiefExecutive.net - americký magazín pro top manažery
Zobrazit přehled článků ze zdroje ChiefExecutive.net