Brian Tracy: Zajistěte, aby se vaši lidé cítili šťastní

Jedna z největších osobností v oblasti osobního a profesního rozvoje, americký spíkr a poradce Brian Tracy vydává novou knihu s názvem Full Engagement! Inspire, Motivate, and Bring Out the Best in Your People. V rozhovoru pro server refresher.com radí, jak mají dnešní manažeři efektivně „dělat více s méně zdroji“. Úkolem každého manažera by podle něho měla být snaha o dosažení nejvyšší možné návratnosti investic do lidského kapitálu.

Jak má tedy manažer dostat ze svých podřízených to nejlepší? Podle Briana Tracyho je odpověď na tuto otázku jednoduchá: „Zajistěte, aby se cítili šťastní.“ Začít je třeba u toho, proč a jak vaši lidé uvažují a jednají tak, jak uvažují a jednají. Ptejte se a podporujte zlepšování tím, že budete vyzývat ke sdílení myšlenek a zkoušení nových nápadů v praxi.

Chce-li manažer vytvářet ve své organizaci ideální prostředí pro motivaci k nejlepším možným výkonům, musí podle Tracyho být lídrem. Vůdce se řídí tím, co sám říká druhým, a stává se tak inspirací hodnou následování. Vždy s lidmi jedná s respektem a slušností. Nikdy by naopak neměl dělat tři věci: kritizovat, stěžovat si nebo odsuzovat osobní chování druhých lidí.

Brian Tracy patří ke světové špičce v oblasti leadershipu, managementu, prodeje a koučinku. Vytvořil přes 500 programů na dosažení úspěchu a napsal přes 50 knih, které byly přeloženy do 36 jazyků. V říjnu vystoupí v Praze na semináři s názvem Total Personal and Business Mastery. Více informací o semináři poskytla organizátorka této akce v rozhovoru pro vzdělávací server EduCity.cz.

-kk-

Zdroj: The CEO Refresher - americký server věnovaný managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje The CEO Refresher