Novoroční předsevzetí pro mladé lídry

Když se řekne novoroční předsevzetí, většina z nás si představí odhodlání více cvičit, méně jíst, dosáhnout povýšení nebo trávit více času s rodinou a blízkými. Zejména mladí lidé z tzv. Generace Y (Millenials) by si však dnes měli dávat ještě jiný cíl – brát vážně svůj vůdcovský rozvoj. Právě oni totiž ve firmách přebírají hlavní vůdcovské odpovědnosti vzhledem k odchodu silné poválečné generace do důchodu. Chcete-li na to být dobře připraveni, inspirujte se následujícími tipy publikovanými na serveru Harvard Business Review.

Najděte si důvěryhodného mentora

Hledejte někoho, s kým si budete rozumět a kdo nebude brát váš rozvoj na lehkou váhu. Měl by to být člověk, kterého si více než pro jeho úspěchy vážíte pro jeho hodnoty a charakterové rysy.

Založte skupinu pro rozvoj vůdcovských dovedností

Dejte dohromady šest až osm lidí, kteří se budou scházet k otevřené diskusi nad vůdcovskými otázkami.

Nabídněte se jako dobrovolník pro některou z organizací pro služby veřejnosti

V rámci charitativní činnosti a služby druhým lze získat velmi dobré vůdcovské dovednosti.

Najděte si práci v zahraničí nebo alespoň navštivte novou zemi

Globální zkušenosti jsou v dnešní době neocenitelné. Od lídrů se vyžaduje stále větší míra kulturní citlivosti.

Více se ptejte

Vzhledem k rychlému tempu změn v současném světě nelze mít odpovědi na všechny otázky. O to důležitější je však hlouběji uvažovat a diskutovat o důležitých otázkách.

-kk-

Zdroj: Harvard Business Review - zpravodajský portál vydavatelství přední americké obchodní školy Harvard Business School
Zobrazit přehled článků ze zdroje Harvard Business Review