Dovednosti, které budete ve finančním oddělení potřebovat, abyste přežili

Role ve finančních týmech se mění rychleji než kdy předtím. Profesionálové v oblasti financí musejí průběžně obnovovat a aktualizovat své dovednosti. Musejí se také naučit být flexibilní.

Ilustrační snímek

Pro profesionály v oblasti financí brzy budou nejdůležitější následující 4 klíčové dovednosti, tvrdí článek na webu cfo.com.

Přizpůsobivost

Je to schopnost učit se a rozvíjet se. Musíte zkrátka mít zvídavou mysl. Je to zase jednou o tom, že budete mít růstový mindset, což znamená, že rádi zkoumáte nové věci a že se nespokojíte s tím, co už znáte nebo umíte. Je to také o tom, že to nevzdáváte, když se vám někdy něco nepovede.

Flexibilita

Nejde jen o různé obchodní modely, ale také o to, abyste byli citliví vůči kulturním a generačním rozdílům. Ve virtuálních týmech je snadné se ocitnout v pozici, ve které musíte jednat s kolegy ze zahraničí. V takovém případě musíte být schopni překlenout kulturní rozdíly, které leckdy existují. Musíte umět za všech okolností efektivně spolupracovat.

Ve vašem týmu také může být mezigenerační propast. Jak komunikovat s kolegou, který je mnohem starší než vy? Lidé pracují stále déle a déle. Proto může být nalezení společné řeči v týmu problém.

Odpovědnost

Odpovědnost je důležitá v tom smyslu, že odborníci v oblasti financí musejí sami převzít odpovědnost za zvyšování svých odborných znalostí a dovedností. Rozhodující je, aby uměli udělat první krok – musejí být schopni vyvinout tuto přijmout, musejí mít nějakou vlastní představu o tom, čeho chtějí dosáhnout. Pokud v tom budou mít jasno, ostatní lidé ve firmě jim pomohou. Bez jejich prvního kroku to však bude těžké.

Inovace

Přemýšlení out of the box, neboli novátorské myšlení, se stává vysoce ceněnou dovedností. Schopnost prosazovat změny je také velmi potřebná. Pokud máte touhu zlepšovat to, jak se věci ve firmě dělají, a dokážete to uskutečnit, budete náležitě oceněni.

-jk-

Zdroj: CFO.com - americký server pro finanční manažery
Zobrazit přehled článků ze zdroje CFO.com