Chcete být bohatí? Musíte začít přemýšlet jinak

Bohatí a úspěšní lidé jsou různorodější, než by se na první pohled zdálo. Někteří jsou velmi vzdělaní, jiní žádné větší formální vzdělaní nemají. Někteří jsou velmi inteligentní, jiní zase zcela průměrní. Co mají ale společného? Určitý způsob myšlení. A pokud tento způsob přemýšlení nad věcmi a jednání nepřevezmete, pravděpodobně se bohatými nikdy nestanete.

Ilustrační snímek

Tento článek se zabývá tím, v jakých ohledech přemýšlejí bohatí a úspěšní lidé jinak, a jak byste měli začít přemýšlet i vy.

Nejlepší je investovat do sebe samého

Podle serveru Entrepreneur.com vidí úspěšní a bohatí lidé sami sebe jako nejlepší způsob investice. Nemusí se jednat o čistě finanční investici. Investujte do sebe a své budoucnosti především energii a čas. Každý den čtěte. Vzdělávejte se. Zajímejte se o nové trendy, doplňujte si vzdělání a staňte se odborníkem na určitou oblast. Každá minuta, kterou věnujete sami sobě, se vám dříve nebo později několikanásobně vrátí.

Neaktivita vám nic nepřinese

Kdo se chce někam dostat a něco dokázat, musí jednat. Naučte se rozhodovat se rychle a pracovat efektivně. Zatočte s prokrastinací, soustřeďte se plně na to, co děláte, a nezaobírejte se detaily, které vás pouze připravují o čas.

Neúspěch je nutnou součástí postupu

Mnoho lidí nemá dostatečně vypěstovanou hroší kůži vůči neúspěchu. Řada lidí, i těch velmi schopných, se nechá odradit, pokud jejich plán napoprvé nevyjde. Přitom neúspěchy tvoří jedinou cestu směrem k úspěchu. Vnímejte neúspěch jako něco pozitivního, z každého dílčího neúspěchu se poučte a vždy hledejte nové a nové možnosti, jak se posunout dál.

Dlouhodobé plánování

Bohatí lidé se vyznačují tím, že dovedou plánovat a přemýšlet na dlouhou dobu dopředu. Své kroky a cíle mají rozvržené do mnoha budoucích let. Neúspěšní lidé mají naopak tendenci plánovat krátkodobě a nejsou schopni si určité věci krátkodobě odřeknout pro dobro dlouhodobého plánu. Plánujte dlouhodobě, myslete dopředu a vše řešte s přihlédnutím k vývoji v horizontu minimálně několika příštích let.

-mm-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com