Týmový lídr musí prokázat především pevnou vůli. Několik tipů, jak si ji vybudovat

Manažer týmu musí jít svým podřízeným příkladem v mnoha ohledech. Například i co se týče disciplinovanosti a pevné vůle. Manažer, který chce být inspirativním vedoucím a který chce, aby jeho podřízení tvrdě pracovali a měli pevnou vůli, musí tyto vlastnosti prokázat především sám. Pojďme se tedy v dnešním článku podívat na to, jak i vy si můžete vybudovat disciplinovanost a pevnou vůli.

Ilustrační snímek

Tyto tipy přinesl server Addicted2success.com.

Zaměřte se na řešení, ne na překážky

Jako manažer, ale i jako efektivně pracující člověk, byste se vždy měli soustředit nikoliv na překážky, které před vámi stojí, ale především na řešení. Pevnou vůli prokážete podřízeným tak, že i v kritických a zdánlivě frustrujících situacích si udržíte nadhled a soustředíte se na posun dál – místo toho, abyste si zoufali nad nepříjemnostmi, kterým musíte čelit.

Mějte dlouhodobé cíle a pracujte na nich

Disciplinovanost lze prokázat jenom ve chvíli, kdy každodenně pracujete na dosažení svých dlouhodobých cílů. Určete si mety, kterých chcete dosáhnout, a držte se svých plánů. I když se vám nemusí dařit posunout se každý den tak, jak jste si naplánovali, důležité je udržet si dlouhodobou motivaci a v dlouhodobém měřítku se stále posouvat dopředu.

Nezůstávejte ve své komfortní zóně

Mít pevnou vůli a zůstávat ve své komfortní zóně a nikam se neposouvat – to umí každý. Dobrý manažer by ale měl svým podřízeným jít příkladem i v tom smyslu, že by měl vystupovat ze své komfortní zóny, neustále se vzdělávat, zkoušet nové věci a nespokojit se s neutěšenou situací jenom kvůli tomu, že je to snazší.

Udržujte si pozitivní přístup

Zde není asi co dodat. Pozitivní nálada a určitý nadhled jsou s pevnou vůli a odhodláním vždy bytostně spjaty. Vracíme se tím tak trochu zpět k prvnímu bodu. Udržujte si pozitivní přístup a vše, co jsme uvedli v tomto článku, pak půjde o mnoho snáz.



-mm-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success