Jak si získat obdiv svého okolí. V práci i v soukromém životě

Mít respekt svých podřízených i svého okolí pomáhá každému manažerovi ve výkonu své role. Pokud respekt okolí chybí, manažer těžko může prosazovat své nápady a myšlenky a jen těžko může své podřízené skutečně inspirovat. V tomto článku se proto podíváme, jak se stát respektovaným manažerem a získat obdiv svého okolí. Jak na pracovišti, tak i v soukromém životě.

Ilustrační snímek

Tyto tipy přinesl server Center for Creative Leadership.

Naučte se lépe mluvit a komunikovat

Naučte se lépe vyjadřovat. Pronikněte do tajů verbální a neverbální komunikace a staňte se charismatickým, podmanivým řečníkem, který je své komunikační dovednosti schopen využít v každé konverzaci.

Přistupujte k lidem ve svém okolí s respektem

Je to jednoduché – pokud nebudete respektovat lidi kolem sebe, nebudou ani oni respektovat vás. Buďte tolerantní a zajímejte se o lidi kolem sebe.

Naslouchejte

Tento bod v mnohém navazuje na ten předchozí. Zajímejte se o to, co se vám lidé snaží říct, a naučte se občas mlčet a jenom aktivně a se zájmem naslouchat.

Nebuďte za každou cenu s každým kamarád

Respektovaný, charismatický člověk si především stojí za svými prioritami a hodnotami. Pokud někdo s těmito prioritami nesouzní, nemusíte se nutně snažit být s ním kamarád. To samozřejmě neznamená, že byste se s někým měli dostávat do konfliktu.

Jasně komunikujte svá očekávání a priority

Lidé respektují osoby, u kterých ví, co očekávat. Jasně byste proto měli svému okolí dát najevo své priority, očekávání a životní postoje. Budete tak předvídatelní a lidé si vás budou díky tomu vážit.



-mm-

Zdroj: Center for Creative Leadership - oficiální stránky instituce Center for Creative Leadership (CCL®)
Zobrazit přehled článků ze zdroje Center for Creative Leadership