Manuál, jak si okamžitě získat sympatie lidí ve svém okolí

Charisma je něco, čemu se naštěstí dá naučit. Mít určité charisma a získat si sympatie a respekt lidí ve svém okolí je něco, co manažerovi hodně usnadní jeho práci s podřízenými a co je pro výkon manažerské práce víceméně nepostradatelné. Zde je manuál, jak v sedmi krocích okamžitě získat sympatie svého okolí.

Ilustrační snímek

Úsměv

Nejefektivnějším způsobem, jak se zalíbit svému okolí, je podle webu projektu TED dát najevo svému okolí, že jste spokojení a že jste rádi tam, kde jste. Proto se hodně usmívejte.

Naslouchání

Lidé jsou tak trochu egoisté a mají rádi osoby, kteří především naslouchají jim. Zajímejte se o lidi ve svém okolí a aktivně naslouchejte tomu, co říkají.

Smysl pro humor

Zdravý a nepodlý smysl pro humor prokazuje určité sebevědomí a originalitu. Nalaďte se proto na vlnu lidí, se kterými mluvíte, a nebojte se občas tvořit humor.

Dodatečné otázky

Když se s někým bavíte, pokládejte mu dodatečné otázky týkající se toho, co vám říká. Ukážete tak, že se o dotyčného člověka skutečně zajímáte, a budete mu tak sympatičtí.

Pozitivní řeč těla

Když budete dávat svoji náklonnost najevo pomocí řeči svého těla, tedy když budete stát k dotyčnému čelem a budete používat pozitivní gestikulaci, začne tato gesta druhý člověk podvědomě zrcadlit a pocítí k vám větší sympatie.

Absence nervozity

Zní to jako zvláštní rada, ale musíte se snažit nebýt nervózní. Lidé se s jiným člověkem cítí dobře jenom pokud vidí, že dotyčný je v dobré náladě a nepociťuje nervozitu.

Přizpůsobení se

Vždy, když s někým komunikujete, se nalaďte na jeho vlnu a přizpůsobte se jeho stylu vyjadřování, jak na verbální tak i neverbální úrovni.

 

-mm-

Zdroj: TED.com - nezisková organizace zaměřená na podporu „myšlenek hodných šíření“.
Zobrazit přehled článků ze zdroje TED.com