Ecommerce v roce 2020: Co můžeme očekávat?

Vzhledem k tomu, že prodeje realizované online budou dále narůstat, mělo by nás všechny zajímat, jaké trendy v příštím roce s největší pravděpodobností uvidíme.

Ilustrační snímek

Jste nějak zapojeni do ecommerce? Pak očekávejte následující:

Mezinárodní expanze

Celosvětově bude hlavní růst online prodejů probíhat na rozvíjejících se trzích. Čína byla největším trhem pro online nakupování v roce 2019 – v Číně se odehrálo více než jedna polovina celého celosvětového obratu. Vedle Číny pozoruhodným tempem rostly zejména online tržby Mexika, Indie, Filipín, Malajsie a Kanady.

Prodejci obvykle expandují na zahraničí trhy prostřednictvím tržišť jako jsou eBay nebo Amazon. Tyto velké společnosti poskytují prodejcům poradenství a návody, čímž jim usnadňují vstup na nové trhy.

Mobilní ecommerce bude klíčový

Nákupy na mobilních zařízeních se zvýšily a trend je stále jasný a zřetelný. Amazon aktivně podporuje mobilní online nákupy – do své aplikace již zavedl virtuálního asistenta Alexu a rozšířil funkci prohlížení nabídky pomocí rozšířené reality.

Zkušenost napříč všemi kanály je zásadní

Zákazníci stále více očekávají standardizovaný zážitek napříč kanály. Musíte tedy zajistit konzistentnost napříč všemi vašimi kanály. Mezi ty patří web, sociální sítě, online tržiště i vaše fyzické prodejny. Ačkoli kupující Amazonu rádi procházejí nabídku na mobilech, téměř 70 % z nich stále dává přednost finálnímu sestavení nákupního košíku a zaplacení prostřednictvím desktopového počítače. Zaměřte se tedy na zajištění plynulosti přechodu mezi jednotlivými kanály.

Instagram poroste

Instagram jako platforma velmi pravděpodobně výrazně promění prostředí online nakupování. V roce 2020 bude Instagram nadále tlačit své uživatele k tomu, aby nakupovali přímo v této v aplikaci. Mějte na paměti, že brzy budete muset Instagram považovat za jeden ze svých hlavních kanálů, předpovídá článek na webu business2community.com. Uživatelé už dnes aplikaci používají k rozhodování o tom, co si koupit a pro objevování nových produktů.

-jk-

Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje business2community.com