Rodinné firmy: Jak na předání moci (1/2)

Plánování nástupnictví je zásadní výzvou pro téměř každou rodinnou firmu, kterou řídí členové rodiny. Rodinné firmy, které mají definovaný plán nástupnictví, však stále nejsou normou. Bylo by to ale jistě žádoucí.

Ilustrační snímek

Zajímají se majitelé rodinných firem o jejich budoucí přežití? Možná jsou toho názoru, že nástupnictví je až někde v budoucnosti a že lépe udělají, když se soustředí na aktuální problémy. Některým je to možná nepříjemné a na svůj odchod do důchodu nechtějí myslet.

Další výzvou je, zda děti vůbec chtějí v podnikání pokračovat. Ne vždy je převzetí rodinné firmy budoucnost podle jejich představ. A když nakonec předání proběhne, bývá spíše výjimkou, že je nástupce z nové generace dostatečně připraven na převzetí ředitelské role.

Změna mocenského postavení v rámci rodiny

Nástupnictví může být obtížné, protože se během něj nahrazuje jednoduchá hierarchie (starší generace je rozhodujícím činitelem jak v rodině, tak v podnikání) novým, komplexnějším vztahem. Starší generace má v rodině pořád výsadní postavení. V rodinné firmě však najednou už moc moci nemá. Takto nekonzistentní mocenská hierarchie pak může vytvářet silné napětí a dokonce může vést až k tomu, že nástupnictví dopadne nezdarem.

Obchodní škola INSEAD se zabývala nástupnictvím v čínských rodinných firmách a provedla stovky rozhovorů. Zkoumalo se, jak mohou rodiny překonat výše uvedená napětí a potenciální konflikty.

Případ rodinných firem v Číně: Potřebujete facilitátora

Zmatky vyvěrající z nekonzistentnosti mocenské hierarchie lze zmírnit stanovením a vyžadováním hranic mezi profesním a rodinným životem. Například pravidlo, že na pracovišti se nemá řešit žádný rodinný problém, pomáhá zabránit tomu, aby se osobní konflikty neřešitelně zaplétaly s konflikty pracovními.

Kvůli tradičním normám je v Číně obvyklé nástupnictví otec-syn. Matka pak může hrát roli nestranné třetí, která dokáže pomoci udržet napětí mezi bývalým ředitelem a jeho nástupcem na minimální, nezbytné úrovni.

 

-jk-

Zdroj: INSEAD Knowledge - znalostní portál mezinárodní MBA školy INSEAD
Zobrazit přehled článků ze zdroje INSEAD Knowledge

Články v sérii

Aktuální

Rodinné firmy: Jak na předání moci (1/2)

Aktuální

Rodinné firmy: Jak na předání moci (2/2)