Musíte znát i ty své slabiny, o kterých zatím nevíte (1/2)

Víte, co je vlastně váš specifický problém? Co je to, co vás brzdí v dosažení všeho, co si přejete? Existují postupy, které můžete použít, abyste právě tyto své slabiny odhalili.

Ilustrační snímek

Máte opakující se potíže s kolegy v práci nebo se vaše vztahy hroutí jeden po druhém? Možná znáte ten pocit, že bez ohledu na to, co děláte, to vždy skončí dost podobně neslavně.

Abychom mohli naplnit celý náš potenciál, musíme si být vědomi našich slabin – i těch, o kterých zatím nevíme. Pokud je neidentifikujeme, nepodaří se nám prolomit naše staré, hluboce zakořeněné návyky a myšlenkové vzorce.

Jak odhalit taková slepá místa?

Překonejte své ego

Ego je primárně ochranný mechanismus. Je to naše falešné já, které nás chrání před našimi vlastními slabostmi a selháními. To nám však paradoxně také ztěžuje sebepoznávání a snižuje naši šanci na to začít naše nedostatky a slabiny skutečně řešit. O to horší je, že ego vyvěrá z části našeho mozku, která není přístupná našemu vědomému vědomí.

Na druhé straně pak existují části mozku, které slouží logice a rozumu. Tato nereaktivní část vědomí je to, co nám může pomoci posunout se správným směrem. Ve vaší mysli probíhá mezi oběma částmi vědomí střet – musíte si to uvědomit a poté podpořit tu sebekritickou, rozumnou část, tvrdí webová stránka addicted2success.com.

Ego je:

  • Nejisté
  • Nerozvinuté
  • Iracionální
  • Zcela sobecké

Když se snaží převzít kontrolu nad vaší myslí, musíte se vy sami vědomě rozhodnout, že ho to udělat nenecháte.

Ego se zajímá pouze o povrchní potřeby, jako jsou pozornost, láska, pochvala... a zároveň vás na tyto potřeby fixuje. Své slabosti a slabiny nikdy plně nepochopíte, když se budete celou dobu řídit jen svým egem. Aby se dohlédli za zdi, které vystavělo vaše ego, musíte na tom vědomě pracovat. Je potřeba úsilí, protože bez něj se sami o sobě více nedozvíte.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success

Články v sérii

Aktuální

Musíte znát i ty své slabiny, o kterých zatím nevíte (1/2)

Aktuální

Musíte znát i ty své slabiny, o kterých zatím nevíte (2/2)