5 omylů nastupujících manažerů

Začátečníci v manažerských rolích mají často potíže s tím, být sami sebou. Příliš se upínají na to, jaký by měl být a co by měl dělat správný manažer. Tyto předpoklady jim však mohou spíše uškodit a zkomplikovat vytváření vztahu s podřízenými. Jaké chybné představy o správném manažerském chování jsou nejčastější a měli byste se jich vyvarovat?

Ilustrační snímek

Podle serveru The Muse by všichni, kdo začínají na nové manažerské pozici, měli zapomenout na následující předpoklady.

1. Musím být takový a makový

Když nebudete autentičtí, lidé kolem vás zůstanou zdrženliví a uzavření. Lepší, než se chovat způsobem, který vám není úplně vlastní, je pochopit svou roli a vložit do ní své pravé já.

2. Dobrého manažera mají podřízení vždy rádi

Prioritou manažera by nemělo být, aby jej měli všichni rádi, ale nabízet podřízeným vedení, podporu a zpětnou vazbu, aby se mohli stále zlepšovat a růst. Více než o krátkodobou spokojenost, by vám mělo jít o dlouhodobou spokojenost zaměstnanců. Silné vztahy nevznikají tak, že spolu lidé probírají jen příjemné věci.

3. Mám říkat ostatním, co mají dělat

Začínající manažeři mívají tendenci vést podřízené k tomu, aby používali stejné postupy, které se jejich novému manažerovi osvědčily, než byl povýšen. Tím však omezují kreativitu a osobní zapojení podřízených do práce. Vaším skutečným úkolem je podporovat podřízené v plnění určených cílů, nikoli kontrolovat každý jejich krok.

4. Úspěch podřízených je můj úspěch

To, že máte vyšší pozici, neznamená, že sklízíte veškerý úspěch. Manažer by měl naopak zdůrazňovat roli svého týmu v každém úspěchu. Podporujte své lidi v tom, aby sdíleli své úspěchy napříč firmou, informujte o nich své nadřízené.

5. Zpětná vazba pro mě není problém

Noví manažeři si často věří v tom, že dokáží podřízeným sdělovat zpětnou vazbu. Většinou však nejsou dostatečně konkrétní a zpětnou vazbu považují za jednostrannou záležitost. Vaším úkolem je ukázat podřízeným, jak ovlivňují chod celého týmu, a zajistit otevřenou oboustrannou diskusi.

-kk-

Zdroj: The Muse - americký web s tipy pro rozvoj kariéry a dlouhodobý profesionální růst
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Muse