Už nikdy jinak: Jak zlepšit svůj život jednou provždy

Doporučení stát se aktivními, abychom si tak vybudovali vlastní sebedůvěru, není nic nového. A že jsou na cestě k úspěchu neočekávané překážky a křižovatky, to je také jasné. Díky následujícím krokům však znásobíte osobní poučení, které v průběhu dnů získáváte. A zbavíte se mnoha strachů, které možná máte.

Ilustrační snímek

Dva kroky, které doporučuje web addicted2success.com, mohou skutečně změnit váš život. Vždy se tedy zamyslete nad tím, co jste právě udělali – bez ohledu na výsledek se vždy můžete něco naučit. A také se můžete sami vytrénovat, abyste se cítili dobře bez ohledu na to, co o vás říkají ostatní.

1) Co se můžete naučit?

Vždy se okamžitě poučte z toho, co jste právě podnikli. Zeptejte se sami sebe, jaké poznání si můžete odnést – ať už právě proběhlá akce, rozhovor nebo interakce byla jakákoli.

Úspěch neznamená snažit se dělat miliony věcí najednou. Jde o to, dělat jen jednu věc, ale vždy velmi dobře. Chcete-li se zlepšit, jednoduše se vždy naučte tu jednu nejlepší věc, kterou si z dané situace můžete odnést.

Jakmile si začnete tuto otázku pokládat, začnete shromažďovat informace a poučení, které byste jinak nechali proplout pryč bez povšimnutí.

2) Mluvte k sobě pozitivně

Díky pozitivnímu, povzbuzujícímu a autentickému vnitřnímu dialogu máte vždy po ruce dobrého kouče a přítele. Dodávejte si sebedůvěru pozitivní vnitřní mluvou. Nedáváte si tak falešné naděje ani prázdné pochvaly.

Naopak – oceňujete se za to, že jste aktivní. Za to, že jste něco zkusili, a pak jste se z toho poučili. Tímto způsobem si vybudujete sebevědomí bez ohledu na to, zda jste skutečně dosáhli bezprostředního cíle. To zní jako silně růstový způsob uvažování, nebo ne?

S těmito 2 kroky zůstanete aktivní – budete se učit a zároveň sami sebe trvale upomínat na to, že vaše hodnota nezávisí na více či méně externě zapříčiněném výsledku, úspěchu nebo neúspěchu.

Opakujte výše uvedené 2 kroky, vyhledávejte své osobní střípky moudrosti a připomínejte si, že neustálé snažení a s tím související poučení vás rozvíjí a vede k úspěchu.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success