6 věcí, které úspěšní lidé nikdy nedělají

Úspěch není ani tak dosažení určité mety jako spíš nastavení mysli. Úspěšní lidé nikdy nejsou hotovi, nikdy se nevzdávají, a proto nakonec i přes všechny nesnáze, které je na jejich cestě zaručeně potkají, dosáhnou úspěchu. Zde je 6 věcí, které úspěšní lidé nedělají, a i díky tomu se tak vymykají ostatním a jednodušeji dosahují toho, čeho chtějí.

Ilustrační snímek

Článek, který na LinkedIn Pulse zveřejnil odborník na emoční inteligenci Travis Bradberry, uvádí, že úspěšní lidé neztrácejí čas ani energii následujícím chováním.

Nezoufají nad neúspěchem

Neúspěch vás zaručeně potká. A to mnohokrát. K cestě za úspěchem to patří. Úspěšní lidé si z neúspěchu dokáží vzít poučení a hned se soustředit na novou metu.

Nejsou perfekcionisté

Oproti vžitým představám nesmí úspěšný člověk být absolutní pedant, protože pak by se zadrhával na nepodstatných detailech a ztrácel z dohledu celkový kontext.

Nesoustředí se na to negativní

Pozitivní náhled, hledání cest místo překážek a nezoufání si nad problémy – to jsou atributy úspěšných lidí.

Neztrácejí čas s negativními lidmi

Lidé, jimiž se obklopujete, do vysoké míry ovlivňují to, co z vás osobně bude. Úspěšní lidé jsou zvyklí obklopovat se pozitivními, schopnými lidmi, kteří je podporují.

Nemstí se

Úspěšní lidé nezapomínají, ale odpouštějí. Vědí, že staré rány mohou stát v cestě za úspěchem, a proto se nikdy nemstí.

Neříkají věci, které tak nemyslí

Úspěšní lidé jsou často ti, kteří neříkají „ano“ tak snadno jako jiní. Ale když už ho řeknou, všichni vědí, že se na jejich slovo mohou spolehnout. Úspěšní lidé neplácají jen tak do větru a přemýšlejí předtím, než něco řeknou.

-mm-

Zdroj: LinkedIn Pulse - blogovací platforma sociální sítě LinkedIn
Zobrazit přehled článků ze zdroje LinkedIn Pulse