Tips to boost your entrepreneurial skills in 2014

Tipy pro rozvoj podnikatelských dovedností v roce 2014

Have you made a New Year's resolution to improve your entrepreneurial thinking and skills? Then we have prepared the following tips just for you. The recommendations are based on 10 Tips on How to Be a Better Entrepreneur in 2014 published on Entrepreneur.com.

1. Work on your weaknesses

Think about what you are not as good at as you could be only because of fear. Find a suitable form of personal development: reading articles, a course, a mentor ...

2. Try better to balance your work and private life 

Seek a healthier lifestyle that will better suit both you and your loved ones. There is no direct correlation between the number of working hours and results of your work.

3. Become involved in difficult conversations

Ignoring problems will not help you. This is true both at work and at home. Face difficult conversations head on and try to solve complex issues the best you can.

4. Set measures of success

Whatever you will do, clearly specify KPIs for what will constitute success and failure. It should be fun for you to surpass these limits.

5. Follow the two-minute rule 

If you have a task to do which can be completed in two minutes or less, do it immediately. In other cases, focus on your priorities and leave less important tasks for later.

-kk-

    Tipy pro rozvoj podnikatelských dovedností v roce 2014

    Dali jste si letos předsevzetí zlepšit své podnikatelské uvažování a dovednosti? Pak jsme následující tipy připravili právě pro vás. Vycházíme z desatera doporučení pro rok 2014, která publikoval server Entrepreneur.com.

    1. Pracujte na svých slabších stránkách

    Zamyslete se, v čem nejste tak dobří, jak byste mohli, jen proto, že se bojíte. Najděte si vhodnou formu, jak se rozvíjet – čtení odborných článků, kurz, mentora...

    2. Zkuste lépe skloubit práci a soukromí

    Hledejte zdravější životní styl, který bude více vyhovovat vám i vašim blízkým. Mezi délkou pracovní doby a výsledky práce neexistuje přímá úměra.

    3. Pusťte se do obtížných rozhovorů

    Když se budete vyhýbat problémům, nijak si nepomůžete. Platí to v práci i doma. Stavte se proto čelem i ke složitým otázkám a snažte se je řešit, jak nejlépe umíte.

    4. Určete si měřítka úspěchu

    Ať už budete dělat cokoli, jasně si určete, co bude znamenat úspěch a co neúspěch. Překonávání těchto měřítek by pro vás mělo být zábavou.

    5. Dodržujte pravidlo 2 minut

    Pokud máte před sebou úkol, který je možné splnit do dvou minut, splňte jej hned. V ostatních případech se soustřeďte na priority a k méně důležitým úkolů se vracejte až později.

    -kk-

    Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com