Five habits to boost energy and help increase your productivity

5 zvyků, které vám dodají energii a pomohou vám zvýšit svou produktivitu

Do you sometimes feel you lack energy? Do you want to increase your productivity, boost your energy and thus be better prepared to face the challenges you as a manager will definitely have to face? Here are five habits that will boost your energy long-term, increase your productivity and help you maintain a positive attitude, both at work and in your personal life.

These tips were published by Forbes.

Physical activity

Sports activities are a well-known, traditional remedy for a lack of energy. Whatever you enjoy, be it running, weightlifting, climbing or exercising at home, engage in this activity at least every other day. You will thus help your brain regenerate and improve your cognitive skills.

Hobbies and manual work

Manual work helps people relax. Moreover, if you learn a certain craft and engage in it long-term, you might acquire a new passion you will enjoy and that will boost your energy and positive attitude.

Healthy diet

Your body and mind cannot be productive if they lack certain nutrients. Eat in a regular and healthy manner, follow a varied diet and avoid foods that are high in calories but lacking in nutrients.

Breaking the routine

Though system and routine are to some extent desirable, nothing should be exaggerated. A routine which is too rigid may lead to frustration, boredom, decreased productivity and lack of energy. Break a boring routine by doing something different or trying new approaches.

Keeping social relationships

Humans beings are social creatures and if they lack regular and quality social interactions, it shows in their overall energy and productivity. Meet up with friends, keep quality social relationships and learn to separate work and personal life.

 

-mm-  

    5 zvyků, které vám dodají energii a pomohou vám zvýšit svou produktivitu

    Zdá se vám, že vám občas chybí energie? Chcete zvýšit svoji produktivitu, získat znovu energii a být tak lépe připraveni čelit výzvám, které na vás coby na manažera jistojistě čekají. Zde je pět zvyků, které vám dlouhodobě dodají energii a pomohou vám navýšit svoji produktivitu a díky kterým si tak budete schopni udržet pozitivní přístup, a to jak v práci tak i v osobním životě.

    Tyto tipy přinesl Forbes.

    Fyzická aktivita

    Sportovní aktivita je známým a tradičním lékem na nedostatek energie. Ať vás baví běh, posilování, lezení na stěně nebo cvičení doma, věnujte se cvičení pokud možno nejméně obden. Pomáháte tak regeneraci svého mozku a vylepšíte tak i své kognitivní dovednosti.

    Koníčky a manuální činnosti

    Při manuální práci si člověk odpočine a vyčistí hlavu. Navíc, pokud si osvojíte nějaké řemeslo a budete se mu dlouhodobě věnovat, možná získáte novou vášeň, která vás bude bavit a dodá vám energii i pozitivní přístup.

    Zdravé stravování

    Vaše tělo ani mysl nemohou být produktivní, pokud jim chybí určité živiny. Stravujte se pravidelně, dbejte na pestrou stravu a vyvarujte se vysoce kalorickým, ale nutričně prázdným pokrmům.

    Narušení rutiny

    I když jsou systematičnost a rutina do určité míry žádoucí, nic se nemá přehánět. Pokud je rutiny až příliš, často vede k frustraci, nudě, ztrátě produktivity i ztrátě energie. Narušte nudnou rutinu tím, že podniknete něco nového nebo začnete praktikovat nové přístupy.

    Udržování společenských vztahů

    Člověk je společenský tvor a pokud mu chybí pravidelný a kvalitní sociální kontakt, projeví se to na jeho celkové energii i produktivitě. Setkávejte se se svými přáteli, udržujte kvalitní sociální vztahy a naučte se oddělovat práci a osobní život.

     

    -mm-

    Zdroj: Forbes.com - prestižní americký časopis a web věnovaný obchodu
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Forbes.com