Six problems that put employees at risk of burnout

Šest problémů, kvůli kterým hrozí vašim podřízeným vyhoření

Long-term stress, an unpleasant working environment, work overload or inability to balance work and family life. These are just a few of the many reasons why some employees are at risk of burnout syndrome. Do you want motivated employees who go to work happy and thus are not susceptible to burnout? Then you need to know the most typical causes of loss of motivation at work, which then puts people at risk of burnout.

Micro-management by the manager

Every worker should have some space for their own initiative, creativity and innovation. An employer should trust their employees and allow them a certain freedom. If employees feel their manager is micro-managing and following their every step, it is very demotivating.

Bureaucracy and unsuitable technologies

One of the most frustrating and demotivating things an employee can encounter at work is insufficient, non-functional or irrelevant technologies which create more of an obstacle than they help the employee in their work.

Regular employees have no say

As Gallup.com states, the inability to influence anything and insufficient attention paid to employees, their ideas and comments, are among the most common reproaches of employees towards employers.

Inability to influence one's own job

It should be possible for individual employees to influence the criteria applied in assessing and rewarding work. If, for instance, someone is assessed solely on the basis of company results as a whole, something over which they have minimal influence, it is extremely demotivating.

Dysfunctional communication

Effective and unambiguous communication is essential to effective work. By setting up internal communication correctly, you may not only achieve better results, but also motivate employees better as they know what is going on, what they should do, and they have all the necessary information.

Absence of flexibility

An employer who values their employees also trusts them and allows them a certain flexibility, especially in connection to the personal and work-life balance. If a company does not offer any flexibility to employees, it sends a signal that the company does not value them.

 

-mm-

    Šest problémů, kvůli kterým hrozí vašim podřízeným vyhoření

    Dlouhodobý stres, nepříjemné pracovní prostředí, přemíra práce nebo nemožnost skloubit osobní a pracovní život. To jsou jednom jedny z mnoha důvodů, proč zaměstnancům hrozí syndrom vyhoření. Chcete, aby vaši zaměstnanci byli motivovaní, aby chodili do práce rádi a aby jim vyhoření nehrozilo? Pak musíte znát ty nejtypičtější důvody, kvůli kterým pracovníci ve svém zaměstnání ztrácí motivaci a kvůli kterým jim hrozí syndrom vyhoření.

    Mikro-management ze strany manažera

    Každý pracovník by měl mít nějaký prostor pro vlastní iniciativu, kreativitu a inovaci. Zaměstnavatel by měl svým zaměstnancům věřit a měl by jim dávat jistou volnost. Pokud pracovníci cítí, že na nich nadřízení uplatňují mikro-management a sledují každý jejich krok, je to pro ně výrazně demotivující.

    Byrokracie a nevhodné technologie

    Jednou z nejvíce frustrujících a demotivujících věcí, které může zaměstnance potkat v zaměstnání, jsou nedostatečné, nefunkční nebo nevhodné technologie, které místo toho, aby zaměstnanci pomáhaly, tak mu jsou překážkou v jejich práci.

    Řadový pracovník nemá žádné slovo

    Jak uvádí Gallup.com, nemožnost cokoliv ovlivnit a nedostatečné naslouchání pracovníkům, jejich nápadům a připomínkám, je jedna z nejčastějších výtek ze strany zaměstnance směrem k zaměstnavatelům.

    Nemožnost ovlivnit svoji práci

    Faktory, které se uplatňují při oceňování a hodnocení práce jednotlivých zaměstnanců, by měly být daným pracovníkem ovlivnitelné. Jestliže je zaměstnanec například hodnocen pouze na základě výsledků celé firmy, a přitom on na ně má ze své pozice minimální vliv, je to pro jeho práci značně demotivující.

    Nefunkční systém komunikace

    K efektivní práci je nutná i efektivní a jednoznačná komunikace. Správným nastavením vnitřní komunikace je pak možno dosáhnout nejenom lepších výsledků, ale i lepší motivaci zaměstnanců, kteří vědí, co se děje, co se po nich chce a mají ke své práci všechny informace.

    Absence flexibility

    Zaměstnavatel, který si svých zaměstnanců váží, jim důvěřuje a nabízí jim určitou flexibilitu. A to především ve spojitosti s vyvážením pracovního a soukromého života. Pokud firma svým pracovníkům žádnou flexibilitu nenabízí, je to pro ně známka, že si jich firma neváží.

     

    -mm-

    Zdroj: Gallup Organization - přední světová výzkumná a auditorská společnost
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Gallup Organization