6 tips for a leader's daily behavior

6 tipů pro každodenní chování lídra

Being a leader is not easy. It requires smart decisions in both technical matters and the ability to develop the potential of the people around you. "The good news is that you don't have to be a born leader to be an effective leader," writes Peter Economy, author of more than 60 books focused on management, on Inc.com. "To get from good to great, or even poor to great [leader], build these six practices into your daily routine."

1. Concentrate on your people

Discover their talents and limitations then provide them the necessary tools and encouragement. Listen to them and respect their efforts. Ask what motivates them.

2. Believe in common sense

The most important tool a leader has is his own common sense. Listen to your inner voice and follow your sense of fairness and honesty.

3. Reward with caution

Clearly tell your people what you expect of them and always acknowledge their efforts. However, reward only for exceeding your expectations.

4. Create a pleasant working atmosphere

Do you like your job? How about your people, do they look forward to a positive atmosphere full of constructive energy? The energy in the workplace is highly contagious. That is why you should be sure it is not negative.

5. Set a good example

Do not tell others what to do. Lead them by your own behavior. To achieve any change, you must start with yourself.

6. Support change

Welcome change and the new opportunities that come with them. Teach your people that nothing lasts forever.

-kk-

    6 tipů pro každodenní chování lídra

    Být lídrem není jednoduché. Vyžaduje to chytrá rozhodnutí v odborných věcech a také schopnost rozvíjet potenciál lidí kolem vás. „Dobrá zpráva je, že abyste mohli být efektivním lídrem, nemusíte se jako lídr narodit,“ píše na stránkách Inc.com autor více než 60 knih o managementu Peter Economy. „Chcete-li se stát z dobrého skvělým, nebo dokonce ze špatného skvělým [lídrem], zakomponujte následujících šest postupů do své každodenní rutiny.“

    1. Věnujte se svým lidem

    Poznávejte jejich talenty i omezení a poskytujte jim potřebné nástroje a povzbuzení. Naslouchejte jim a respektujte jejich úsilí. Ptejte se, co je motivuje.

    2. Věřte zdravému rozumu

    Nejdůležitějším nástrojem lídra je jeho vlastní zdravý rozum. Naslouchejte svému vnitřnímu hlasu a řiďte se svým smyslem pro čestnost a spravedlnost.

    3. Odměňujte s rozvahou

    Jasně sdělujte svým lidem, co od nich očekáváte a vždy oceňujte jejich úsilí. Odměny však rozdávejte až za překonání vašich očekávání.

    4. Vytvářejte příjemnou pracovní atmosféru

    Chodíte rádi do práce? A co vaši lidé, mohou se těšit na pozitivní atmosféru plnou konstruktivní energie? Energie na pracovišti je vysoce nakažlivá, a proto byste měli usilovat o to, aby nebyla negativní.

    5. Jděte dobrým příkladem

    Neříkejte ostatním, co mají dělat. Ukazujte jim to svým vlastním chováním. Chcete-li dosáhnout nějaké změny, musíte začít u sebe.

    6. Podporujte změny

    Vítejte změny a nové příležitosti, které s nimi přicházejí. Učte své lidi, že nic netrvá věčně.

    -kk-

    Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com
    Štítky: Knihy, Leadership