Glass of water and other tips for a productive day

Sklenice vody a další tipy pro produktivní den

To have a productive day, start with a glass of water immediately after waking up. The human body is dehydrated in the morning and a glass of water is the least you can do for yourself. That is at least what Fastcompany.com writes about in an article entitled 6 Simple Rituals To Reach Your Potential Every Day. Other practical tips for a more productive day include:

Determine three priorities for each day

Try to develop a habit of having three main priorities for each day and working on them until they are met.

50 minutes of work and 10 minutes of rest

Divide your work day to 50-minute segments during which you will fully you concentrate on your work and 10-minute breaks when you will get up from your desk and go for a walk.

Make sure you get enough exercise

Regular exercise is important for our physical and mental health. Find your way to incorporate it into your everyday hustle and bustle.

Remind yourself that you have things to be grateful for

Make a list of things for which you are grateful in your life. In periods of an increased stress, return to this list and look for other items you can add.

Find 10 minutes to reflect on your day

At the end of the day, try to always ask yourself what you have managed and what, on the contrary, has to be finished yet.

-kk-

    Sklenice vody a další tipy pro produktivní den

    Chcete-li mít produktivní den, začněte sklenicí vody hned po probuzení. Lidské tělo bývá po ránu dehydrované a sklenice vody je to nejmenší, co pro sebe můžete udělat. Píše o tom alespoň server Fastcompany.com v článku s názvem 6 Simple Rituals To Reach Your Potential Every Day. Další praktické rady pro produktivní den jsou:

    Určete si tři priority pro každý den

    Zkuste si vytvořit zvyk mít vždy ráno před sebou tři hlavní priority a pracovat na nich, dokud je nesplníte.

    50 minut pracujte a 10 minut odpočívejte

    Rozdělte si pracovní den na 50minutové úseky, v nichž se budete plně soustředit na práci, a 10minutové přestávky, kdy vstanete od stolu a půjdete se projít.

    Zajistěte si dostatek pohybu

    Pravidelný pohyb je důležitý pro naše tělesné i duševní zdraví. Najděte si svůj způsob, jak jej zakomponovat do každodenního shonu.

    Připomínejte si, že máte za co být vděční

    Sepište si seznam věcí, za které jste v životě vděční. V obdobích zvýšeného stresu se k tomuto seznamu vracejte a hledejte další položky, které na něj můžete přidat.

    Dopřejte si 10 minut na zvážení dne

    Zkuste se na konci dne vždy zeptat sami sebe, co se podařilo a co je naopak třeba ještě dotáhnout do konce.

    -kk-

    Zdroj: Fast Company - portál předního amerického magazínu pro manažery
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Fast Company