Roste zájem o firmy na klíč

U českých podnikatelů roste obliba firem na klíč (ready-made). Přispěla k tomu především současná legislativa, podle níž je založení firmy pro řadu podnikatelů zbytečně administrativně i časově náročné.

Ready-made firmy (firmy na klíč) nejsou v tuzemsku ještě tak obvyklé jako v jiných zemích, přesto jejich obliba u českých podnikatelů roste. Zasloužila se o to hlavně současná legislativa, kvůli níž je založení firmy pro řadu podnikatelů administrativně i časově zbytečně náročné. Společnosti nabízející možnost založení firmy na klíč analyzovala letos společnost Incoma Research.

V České republice vzniklo loni 23 tisíc nových společností s ručením omezeným a více než 4 tisíce akciových společností. Podle výzkumu společnosti Incoma Research bylo založeno a následně prodáno více než dva tisíce firem na klíč. Z celkového počtu firem, které vznikly v roce 2007, tak na firmy na klíč připadá osmiprocentní podíl.

Společnost s ručením omezeným na klíč se u nejlepších hráčů na trhu pohybuje mezi čtyřiceti až padesáti tisíci korun. Zdá se, že tento obor má do budoucna velký potenciál. Funguje totiž i v zemích, kde je založení firmy mnohem jednodušší než u nás.

-kk-
Zdroj: Komora.cz - webové stránky Hospodářské komory ČR
Zobrazit přehled článků ze zdroje Komora.cz