Jak řešit zamilovaného zaměstnance

V zaměstnání se může stát i taková věc, že se zaměstnanec (žena) zamiluje do svého manažera. Jenže jak má manažer takovou situaci řešit, když nechce ztratit její respekt a oddanost, ale chce se zbavit její zamilovanosti? Jak může provést tyto kroky a udržet přitom pracovnici šťastnou?

Klíčové slovo v tomto problému je ODRAZOVAT. A nejlepší způsob, jak odrazovat, je ignorovat ji.

Dělejte, že se nic neděje. Reagujte profesionálně a objektivně, tak jak se chováte k ostatním zaměstnancům. Určitě to nebude snadné. Budete si muset hlídat, aby si ona osoba nevykládala špatně to, co vy uděláte nebo řeknete.

Odezvu se snažte dělat spíše ve skupinkách než individuálně. Pokud budete pozván na oběd, snažte se, aby s vámi šli a další lidé z týmu. Pokud vám daná osoba skládá komplimenty, s rychlým úsměvem to přejděte.

Dobrou obranou je také to, když dotyčnou vyvedete z míry. Například se můžete přímo zeptat, zda je to do vás zamilovaná. Pokud své city dává najevo okatě a zřejmě, ignorace nepomůže. Budete si s ní muset sednout a jemně říct, že nemáte zájem, ať vám dá pokoj (JEMNĚ).

Také byste se měl zamyslet sám nad sebou a nad svým chováním, zda nevydáváte signály, které mohly v dotyčné vzbudit naději.

-pk-

Zdroj: Joan Lloyd & Associates - stránky americké koučky Joan Lloydové
Zobrazit přehled článků ze zdroje Joan Lloyd & Associates