10 důvodů pro relaxační koupel

1. Budete vonět. Koupel, zejména kombinovaná s aromaterapií, je skvělým způsobem, jak uklidnit a povzbudit unavené tělo.

2. Odpočinete si po práci. Hektický pracovní rozvrh může být vzrušující, když se soustředíte na úkoly, které právě plníte. Na konci dne, když máte práci hotovou, je však třeba najít čas na malou relaxaci a cítit se spokojeně. Koupel po dlouhém dni v práci vás osvěží. Klimatizace, kterou máte v kanceláři, vás navíc neochrání před pocením.

3. Odpočinete si po zahradničení. Ti, kteří věnují svůj volný čas zahradě, vědí, že na konci dne stráveného venku, již nevoní tak hezky, jako vypadá jejich zahrádka. Práce na zahradě vyžaduje hodně úsilí a slunce a fyzická práce podporují pocení. Jelikož aromaterapie často využívá vůní rostlin, zahrádkáři ocení koupel, po které budou vonět jako jejich oblíbené květiny.

4. Správně začnete den. Každý den je ideální začít příjemnou povzbuzující koupelí. Budete hezky vonět, když přijdete do práce a uvidíte, že kolegové vaši vůni ocení.

5. Správně zakončíte den. Tvrdě pracující lidé si zaslouží relaxační koupel na konci dne. Pamatujte si, že práce není jediná důležitá věc ve vašem životě. V noci si budete moci lépe odpočinout, ať už jste doma nebo na cestách, budete-li příjemně vonět a cítit osvěžení.

6. Zpomalíte. Dnešní svět je příliš rychlý. Řada lidí nemá čas přemýšlet sama o sobě nebo relaxovat. Pokud ale nebudete relaxovat, můžete být příliš unavení na to, abyste mohli ještě něco dělat.

7. Zbavíte se stresu. Stres není dobrým společníkem pro život. Může mít nepříznivý vliv na vše od produktivity po osobní vztahy s lidmi. Pokud se nebudete snažit stresu průběžně zbavovat, podlehnete mu a nakonec to vzdáte. Dejte si proto přestávku. Napusťte si vanu, rozsviťte svíčky a použijte aromaterapeutické produkty.

8. Uděláte si čas pro sebe. Téměř každý je rád mezi ostatními lidmi, měl by však mít i zvláštní čas jen pro sebe, zastavit se a odložit své povinnosti. Tento čas byste měli věnovat relaxaci, nepřemýšlet o ničem ani nikom jiném a pouze si užívat příjemné vůně koupele.

9. Odložíte své úkoly. Koupel je čas, kdybyste měli odložit vše stranou. Vyvarujte se hluku a vyrušování ze strany okolního světa. Přemýšlejte o svém životě a o tom, co se právě děje. Aromaterapie přináší nejen vůni, ale i podporu myšlení.

10. Zbavíte se bolestí. Když vás bolí svaly nebo určitá část těla, může za tím být opět stres a přepínání. Dopřejte si proto plnou vanu horké vody. Přeneste svou mysl pryč od bolesti těla a koupel si náležitě užijte.

-kk-
Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com