Poslední trendy v malých firmách v USA

- Nárůst náboru. Podle průzkumu americké společnosti SurePayroll, kterého se zúčastnilo 18 000 firem, nabírají malé podniky v USA více zaměstnanců. Oproti poklesu náboru v roce 2006 o 0,2 % byl zaznamenán k únoru nárůst o 0,7 %.

- Podporují zdraví země. Podnikatelé také více podléhají ekologickým tlakům a snaží se podnikat tak, aby co nejméně škodili životnímu prostředí. Například jezdí v hybridních autech, snaží se přijít s řešeními, která by omezila znečišťování, nebo si nechávají udělat ve své firmě energetickou revizi. Ne každé „eko“ řešení je ale schůdné nebo finančně dostupné pro každou firmu.

…a zaměstnanců. Co se týče zdravotního pojištění v USA, jsou na tom nejhůře právě zaměstnanci malých firem. Podle nové studie je největším diktátorem toho, zda jsou nabízeny zdravotní benefity velikost firmy a platu. Zaměstnanecké zdravotní pojištění je nabízeno ve firmách s méně než 10 zaměstnanci jen 62 % pracovníků, v porovnání s 76 % u firem s 10 – 49 zaměstnanci a 92 % s více než 250 zaměstnanci.

- Získávají vlastní internetové náborové portály. Drobní zaměstnavatelé jsou často frustrovaní špatnými výsledky na internetových portálech s náborovým zaměřením a hledají nové možnosti. Například JobKite.com poskytuje služby exkluzivně firmám s méně než 100 zaměstnanci.

-av-
Zdroj: Startup Journal - portál amerického listu Wall Street Journal pro začínající podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Startup Journal