Jak se dostat na první místa ve vyhledávačích

Pro menší firmu bývala televizní reklama největší marketingová meta. V dnešní době však může stejně dobrou službu udělat i umístění stránek firmy na předních místech ve vyhledávači.

Například pro pojišťovací agenturu Baldwin/Welsh & Parker se stal internet nejlepším zdrojem potenciálních klientů a referencí. Dobré umístění webových stránek jim přináší stálý tok kvalitních klientů. „Není velkou nevýhodou, pokud nejste na seznamu mezi prvními, pokud ale jste, je to poznat.“ To jsou slova ředitele agentury Dava D’Orlanda.

Pomocí jednoduchých kroků mohou firmy vylepšit své skóre a následně provoz na svých stránkách a to bez vynaložení velkých prostředků.

K získávání jistých informací ze stránek vysílají vyhledávače tzv. pavouky (spiders). Informace se využívají pro analýzu, která pracuje se složitými algoritmy. Pavouci hledají klíčová slova, která surfující lidé obvykle užívají a také zohledňují to, jak často se tato slova na internetové stránce objevují – zkoumají tzv. hustotu slov. Obecně je dobré mít 3 – 5 % těchto slov na stránce.

Text je dobré umístit v HTML kódu, který pavouci dokáží přečíst. Čím více stránek, tím lépe - vyhledávače preferují stránky s velkým množstvím informací.Také se doporučuje užívání metatagů, skrytých dat zapsaných do HTML souboru.

Výhodné je také, pokud je stránka propojena odkazy s dalšími kvalitními stránkami – kontaktujte webové správce stránek, na které byste se chtěli připojit.

Další způsob, jak zvýšit vaši atraktivitu pro vyhledávače je zmínka o vaší firmě ve zprávách, které jsou distribuovány přes síť.

Dobrou pozici si musíte vybojovat a navíc algoritmy, které používají vyhledávače se neustále mění. Autoři uvádějí, že posun na výhodnější pozici může trvat šest až devět měsíců.

-av-
Zdroj: Startup Journal - portál amerického listu Wall Street Journal pro začínající podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Startup Journal