Řízení neviditelných zaměstnanců

Stejně jako se děti v páté třídě diví, jak je možné, že v drátech vede elektřina, přemýšlí manažeři především středních podniků nad tím, zda je vůbec možné na dálku řídit zaměstnance, kteří pracují z domova. Platí v tomto případě „Sejde z očí, sejde z mysli“? Autor článku doporučuje knihu, která shrnuje jednotlivé aspekty řízení zaměstnanců na dálku a zároveň některé poznatky a otázky publikuje ve svém článku.
* Zahrnuli jste do projektu telecommutingu ty správné lidi? Práce z domova není pro každého, obstojí v ní jen zaměstnanci, kteří jsou nezávislí, disciplinovaní a motivovaní.
* Jak poznáte, že dotyční opravdu pracují? Před zahájením projektu je nutné si stanovit výsledky, kterých je třeba dosáhnout a „záchytné body“ které se budou pravidelně kontrolovat.
* Efektivní řízení pracovníků z domova vyžaduje častou komunikaci. K ní patří i pravidelné podávání zpráv a ukládání důležitých informací do elektronické podoby.
* Lidé pracující z domova potřebují dostatek informací o tom, co se děje ve firmě a musí se účastnit porad a společenských akcí. Jinak se dostanou do izolace a ztratí motivaci.
Zdroj: Startup Journal - portál amerického listu Wall Street Journal pro začínající podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Startup Journal