Dostaneš, co sis zasloužil!?

Většina společností je bohužel značně neochotná, když přijde na odměňování zaměstnanců. Neumí si představit, že by je udržení si nejlepších pracovníků nestálo kupu peněz. Měly by zjistit, co je pro jejich zaměstnance důležité, a dát jim to, když si to zaslouží. Níže uvedené otázky by jim s tím mohly pomoci:
* Odměňujete výsledky, nebo něco jiného? Většina společností tvrdí, že chce výsledky, ale odměňuje odpracované hodiny, roky praxe nebo věkové pořadí. Jestli chcete opravdu odměňovat výsledky, vytvořte jasné výkonnostní standardy a odměňujte pracovníky podle jejich dosažení.
* Jsou lidé odměňováni důsledně a rychle? Někteří šéfové odměňují skvělé výkony jen příležitostně. Dobří šéfové je odměňují vždy!
* Mají lidé kontrolu nad svými odměnami a jak jsou odměny vypočítávány? Aby byly odměny smysluplné, musíte do jejich nastavení zapojit vaše pracovníky. Zaměstnanci by měli možnost vybrat si odměnu, která pro ně bude mít význam, ne takovou odměnu, kterou jim určíte vy.
* Bojujete za to, aby vaši lidé dostali, co si zaslouží? Neříkejte „víc nemohu udělat“ a bojujte za víc peněz pro své lidi.
-ba-
Zdroj: Startup Journal - portál amerického listu Wall Street Journal pro začínající podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Startup Journal