Vladimír Kysela, ZVU Strojírny

Vladimír Kysela, nový generální ředitel společnosti ZVU Strojírny

Společnost ZVU Strojírny jmenovala Vladimíra Kyselu na místo generálního ředitele. Bude mít odpovědnost za řízení společnosti, dlouhodobý strategický rozvoj, optimalizaci produktového portfolia a posílení exportní výkonnosti.

Vladimír Kysela má více než dvacetiletou praxi v řídicích funkcích velkých strojírenských a elektrotechnických společností. Před nástupem do ZVU Strojírny působil ve společnosti ABB s.r.o., kde měl v pozici viceprezidenta postupně na starosti divizi systémů pro energetiku a divizi procesní automatizace. Souběžně zastával roli ředitele pro strategický rozvoj ABB v České republice. V roce 2014 byl finalistou v národní soutěži Manažer roku.

Jeho předchozí pracovní pozice jsou spjaty např. se společnostmi Stavoprojekt nebo Plaston, kde vedl tři roky výrobní závod dceřiné firmy v České republice. Byl také členem představenstva Plaston Group Widnau ve Švýcarsku. Zasloužil se o rozvoj společnosti, převod výrobních linek do České republiky a implementaci standardních nástrojů řízení a reportingu.

Vladimír Kysela získal inženýrský diplom na Českém vysokém učení technickém v Praze. Dále se vzdělával např. na IMD (International Institute for Management Development) v Lausanne nebo na Erickson College International v Praze. Je 1. místopředsedou České elektrotechnické asociace a členem představenstva vědecké rady Západočeské univerzity v Plzni.