Milan Kroutil, Manažer divize Product Service, TÜV SÜD Czech

Milan Kroutil, nový Business Area Manager pro oblast Food & Agriculture ve společnosti TÜV SÜD Czech

Novým manažerem TÜV SÜD Czech pro oblast potravinářství a zemědělství byl jmenován Milan Kroutil (30). Jeho hlavním úkolem je rozvoj portfolia stávajících a nových služeb TÜV SÜD v tomto oboru.

"Mojí prioritou je spolu s týmem kvalifikovaných odborníků a s využitím mezinárodního zázemí a know-how koncernu TÜV SÜD progresivně rozvíjet spolupráci s výrobci a distributory potravin. Zásadní je rovněž rozšíření portfolia služeb TÜV SÜD Czech v oblastech bezpečnosti potravin, systémové certifikace výrobců potravin a certifikace potravin samotných," uvedl Milan Kroutil.

Před svým nástupem do TÜV SÜD Czech pracoval Milan Kroutil čtyři roky v mezinárodní certifikační společnosti, kde nejprve zastával pozici manažera kvality laboratoře pro testování potravin a poté manažera kvality pro českou pobočku, poslední rok působil na pozicích manažera kvality a provozního ředitele ve firmě Institute of Applied Biotechnologies.

Milan Kroutil absolvoval inženýrský studijní program zaměřený na kvalitu a technologie zpracování potravinářských surovin a potravin na České zemědělské univerzitě v Praze a následně také doktorský studijní program zaměřený na aplikovanou chemii přírodních látek. Vedle rodné češtiny hovoří plynule anglicky.

Ve svém volném čase se věnuje zejména rodině a outdoorovým sportům, rád cestuje a mezi jeho další koníčky patří vědecko-fantastická literatura a moderní hudba.