Jan Zadák

Jan Zadák, nový viceprezident pro obchod, marketing a strategii HP v divizi Enterprise Business

Společnost HP oznámila, že Jan Zadák byl s platností od 1. května 2011 jmenován výkonným viceprezidentem pro obchod, marketing a strategii divize HP Enterprise Business. Jan Zadák tak nyní bude zodpovědný za obchodní výsledky divize, jejíž obrat je přibližně 57 miliard amerických dolarů ročně. Úkolem Jana Zadáka v nové pozici bude řízení celé obchodní jednotky HP Enterprise Business na všech celosvětových trzích. Bude tedy zodpovědný např. za vedení týmů specializovaných na celosvětovou strategii společnosti, rozvoj spolupráce s klíčovými partnery či profitabilní růst všech dílčích divizí obchodní jednotky HP Enterprise Business – podnikových úložných zařízení, serverů, síťových prvků, softwaru a služeb.

Řídit bude rovněž obchodní a marketingové činnosti pro zákazníky z řad podniků i veřejného sektoru. Jeho přímou nadřízenou se stává Ann Livermore, výkonná viceprezidentka divize HP Enterprise Business. Na nové pozici Jan Zadák vystřídá Thomase E. Hogana, který k 31. květnu 2011 odchází z HP na vlastní žádost. Pod vedením Hogana začala v HP probíhat prodejní a marketingová transformace, jejímž cílem je další růst prodejů podnikových řešení HP, a vznikla globální Instant-On Enterprise strategie pro podniky a státní správu. Do konce května Hogan postupně předá své pravomoci a projekty Janu Zadákovi.

Jan Zadák se k týmu HP připojil ještě v rámci společnosti Compaq Computer v roce 1997 a postupně zastával vedoucí lokální i regionální role, jejichž společným jmenovatelem byl zejména obchodní růst. Jeho dosud poslední pozicí v HP, kterou zastával od dubna loňského roku, byl senior viceprezident a výkonný ředitel divize HP Enterprise Business pro region EMEA (Evropa, Blízký východ a Afrika). O jeho nástupci na této pozici bude rozhodnuto v průběhu nejbližších týdnů.