5 vyzkoušených způsobů, jak vydělávat na Facebooku

Ilustrační snímek

Více než 800 milionů uživatelů Facebooku představuje velkou příležitost. Pokud však sledujete trendy, pak víte, že v roce 2011 se teprve začaly objevovat různé případy, kdy firmy skutečně díky Facebooku zvýšily své příjmy – především zvýšením tržeb z ecommerce.

Jaká kampaň na Facebooku tedy může skutečně přinést zisk?

Nejdřív je nutné pečlivě zanalyzovat, jakým způsobem vaši zákazníci nakupují. Podle toho můžete zvolit jednu z následujících 5 strategií:

1. Ecommerce podporovaný reklamou

Nejjednodušší způsob získání nových klientů je perfektně zacílená reklama na Facebooku. Po kliknutí dovede uživatele do vašeho internetového obchodu, kde se z uživatele stane zákazník.

Nechcete-li trávit spoustu času vymýšlením nápadů pro fanoušky, proč nevyzkoušet tuto jednoduchou variantu.

2. Ecommerce s podporou marketingu pro fanoušky (fan marketing)

Marketing pro fanoušky znamená zveřejňování prodejních nabídek přímo na jejich zeď (news feed). Z nějakého důvodu uživatelé na tento způsob reagují lépe než na soutěže. Nové, přesně segmentované fanoušky, můžete získat pomocí Facebook Ads.

3. Facebook ads v kombinaci s emaile

Pokud vaše společnost vyniká v emailovém marketingu, pak právě tato možnost může být pro vás ta pravá: Reklama na Facebooku se cílí podle 16 zvolených kritérií. S její pomocí pak přesvědčíte uživatele, který představuje vaši cílovou skupinu, aby vám dal svoji emailovou adresu. Následná emailová kampaň pak má velkou šanci na úspěch.

4. Facebook ads a SMS

SMS marketing je stále v plenkách, ale zdá se, že dobře fungují tzv. SMS kupony.

Princip této strategie spočívá v tom, že pomocí Facebook ads získáte fanoušky, kterým nabídnete možnost zdarma dostávat speciální nabídky/slevy pomocí SMS.

5. Získávání návštěvníku na webu, který živí reklama

Taktika vhodná především pro blogery, tj. pro ty, kteří prodávají obsah svého webu. Hlavním zdrojem jejich příjmu je reklama (inzerce).

Vytvořením stránky na Facebooku získáte nové fanoušky. Vždy při publikaci nového příspěvku je upoutávkou nabádáte, aby si článek přečetli a navštívili vaši webovou stránku. A protože návštěvnost webu je přímo úměrná výnosu z reklamy na stránce, můžete očekávat vyšší příjmy.

-th-

Zdroj: Mashable - server věnovaný sociálním a digitálním médiím
Zobrazit přehled článků ze zdroje Mashable