Začněte pracovat na dálku skutečně efektivně

Práce na dálku je dnes běžná  věc, skutečností však zůstává, že jsme s tímto trendem nepočítali dostatečně dopředu. Řízení pracovníků, kteří nedocházejí do kanceláře, se tak vyvíjelo spíše metodou pokus omyl. Typickým příkladem může být skomírající internetový gigant Yahoo. Když náhle došlo k nárůstu pracovníků, kteří pracovali vzdáleně, firma je začala vyzývat, aby chodili na své pracoviště. To však byla jen přehnaná reakce na situaci, která je dnes standardem.

Ilustrační snímek

Situace v Yahoo: Frutstrace a neefektivita

Řízení výkonu v Yahoo si nedokázalo poradit s tím, že mnoho lidí nebylo ve svých kancelářích. Manažeři postrádali metodu, jak pracovat se svými lidmi.

IT infrastruktura také nebyla připravena. Lidé pracovali mimo síť a ke všemu ještě bylo připojení pomalé, takže se další a další lidé rozhodovali tuto firemní síť opustit a začít pracovat odjinud. Postupně se lidé začali příliš orientovat na své jednotlivé úkoly a týmová práce vzala za své. Angažovanost se snižovala, lidé začali z firmy odcházet a produktivita také poklesla.

Na co se ptát, aby práce na dálku fungovala

  • Jaká práce musí být udělána?
  • Je nějakou část z ní možné udělat jen pokud jste fyzicky na místě?
  • Pokud ano, proč je tomu tak?
  • Jaké technologie jsou potřeba, abychom vybudovali dobré mezilidské pracovní vztahy?

Potřebujete webkamery, telefony, platformy pro virtuální porady a nástroje pro rychlé zprávy. Sdílení souborů, e-mail a interní sociální média jsou také nezbytné. S nimi totiž lidé budou moci komunikovat i tehdy, když nemohou být online ve stejnou chvíli, píše web management-issues.com.

  • Co musíme dělat proto, abychom cílevědomě vytvářeli naší firemní kulturu?
  • Podporují naše technologie opravdovou spolupráci?

Vaše personální procesy i hodnocení výkonů se musí proměnit. S lidmi musí být nakládáno rovnocenně, bez ohledu na to, na jakém místě skutečně vykonávají svou práci.

-jk-

Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues