Vánoční večírek s nápadem: Zkuste to letos jinak

Kristýna Michnová, Česká cesta

Bowlingů, tanečních party a prohýbajících se rautových stolů už tady bylo spousta. Nadělte letos svým lidem večírek, na který dlouho nezapomenou. Zvyšte atraktivitu akce a oblečte ji do nových šatů – dejte večírku téma, stanovte doporučený dress code a zorganizujte stylové aktivity. Nebo to celé posuňte ještě o úroveň výš a nechte hosty, aby bavili sami sebe navzájem.

Zkuste to jinak

Od party neustupujte, ale doplňte ji netradičním programem. Úspěch mívají kreativní dílny – kdo netančí, může si vytvořit vánoční dekoraci, umíchat netradiční drink, umotat své první sushi či vyrobit drobnost jako dárek pro někoho blízkého. Jako dětem nám přeci říkali, že dárek z vlastní dílny potěší nejvíce.

Část večera můžete věnovat dobrému skutku a společně vyrobit hračky pro děti, které z nich budou mít opravdovou radost, nebo si vyzkoušet improvizaci na pódiu. „Improvizační divadlo se těší čím dál větší oblibě. Užijte si představení na vaše témata, která hercům hodíte do arény. Jak si poradí se ztvárněním ,lásky u kopírky‘ nebo ,šéfova oblíbeného jídla‘? Odvážnější hosté večírku se stávají účastníky workshopu, kde se naučí základy improvizace a večer sami reagují na pikantní témata svých kolegů. Je to velice elegantní způsob, jak pobavit sami sebe,“ popisuje jeden ze současných trendů Jan Marek, ředitel společnosti Česká cesta, která na trhu eventů a zážitkových akcí operuje téměř 22 let. 

Anebo úplně jinak

Jestli byste rádi zalovili v úplně jiných vodách, zkuste vánoční večírek bez večírku. Pozvěte své zaměstnance na dobrodružnou hru ve městě. Společný úkol, před kterým budou stát, pomůže stmelit kolektiv a navázat neformální, ale užitečné vztahy. Anebo spojte vaše firemní Vánoce s romantikou a vyjeďte na venkov, kde voní jehličí, vanilka, peče se cukroví a kapra je potřeba vylovit z rybníku. Zkrátka si společnými silami připravte Vánoce, které si pamatují naše babičky.

Nebuďte v tom sami

Přemýšlejte o tom, komu dáte realizaci vánočního večírku za úkol. Event pod taktovkou nadšeného člověka má mnohem větší šanci na úspěch než akce pod vedením někoho, kdo organizaci dostane příkazem.

„Z průzkumu, který jsme realizovali mezi osmdesáti našimi současnými a potenciálními zákazníky, vyplynulo, že přibližně dvacet procent dotázaných firem si zajišťuje vánoční eventy zcela samy. Nejvíce, tedy padesát procent firem využívá dílčích dodavatelů, kteří zajistí catering, hudbu, program, pozvánky. Zbylých třicet procent firem uvádí, že využívají služby na klíč, kdy eventová agentura zajišťuje celkové projektové řízení příprav i realizace akce, některé z nich si dokonce nedovedou přípravu takového eventu bez profesionálního zajištění představit,“ říká jednatel České cesty Jan Marek.

Vyhněte se shonu

Úklid, pečení cukroví, nákupy, účetní uzávěrky – věčné předvánoční téma. Ač bychom jistě chtěli, předvánoční čas není pro mnohé z nás kouzelný a báječný, jak nás přesvědčují reklamy v časopisech a televizi. Máte pocit, že vánoční večírek už se vám do předvánočního stresu prostě nevleze? Oprostěte se od zažitých konvencí a připravte pro své lidi novoroční party. Uvidíte, že nebudete sami, kdo to ocení.