Vánoční večírek potřebuje téma

Bude váš večírek letos zase vypadat tak, že se sejdete v kanceláři nebo restauraci, popijete a půjdete domů? Pokud na poslední chvíli ještě přemýšlíte o něčem zábavnějším, máme pro vás několik tipů.

V prví řadě si připomeňte, k čemu má večírek vůbec sloužit. Je to způsob poděkování za dobrou práci a příležitost, jak posílit spolupráci a spokojenost vašich lidí. Pak vyberte téma večírku.

Ilustrační snímek

Následující tipy pro tématické večírky přinesl server theundercoverrecruiter.com.

Večírek ve stylu určité země

Pokud vaše firma spolupracuje se zahraničím nebo vaši lidé rádi cestují, zvolte jako téma nějakou zemi. Zajistěte dekorace, kostýmy, jídlo, pití a hudbu v italském, španělském či havajském stylu. Rozešlete pozvánky v jazyce dané země, upravte svá jména podle toho, jaký tvar mají v daném jazyce, rozdávejte malé dárky ve stylu zvolené země.

Filmový maraton

Vyberte filmový žánr a několik filmů, které jej nejlépe vystihují. Vyzvěte zaměstnance, aby přišli v kostýmech oblíbených filmových hvězd a hrdinů. V přestávkách mezi jednotlivými filmy můžete jíst a pít, ale také hrát filmové kvízy nebo jiné hry.

Retro

Pokud všem vašim zaměstnancům není jen dvacet let, je retro ideální volbou. Zvolte 90., 80. nebo 60. léta. Podle toho se pak všichni oblékněte, vyzdobte místnost a zvolte zábavu. Vyzvěte zaměstnance k aktivní účasti na organizaci. Mohou přinést hudbu, fotografie či různé předměty z dané doby. I zde můžete hrát tematické kvízy nebo například soutěžit o nejlepší kostým, tanec a podobně.

Vyšetřování vraždy

Připravte detektivní příběh, v němž každý bude hrát určitou roli. Předem seznamte zaměstnance s tím, koho budou hrát, aby si mohli připravit kostýmy. Představitel detektiva, případně celý detektivní tým, bude mít za úkol odhalit vraha dříve, než zavraždí všechny ostatní.

Jaký tematický večírek jste už uspořádali nebo zažili? Co vás bavilo a co ne?

-kk-

Zdroj: The Undercover Recruiter - populární britský blog věnovaný náboru a rozvoji kariéry
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Undercover Recruiter