Trendy vánočních večírků – jak budou vypadat ty letošní?

Kristýna Michnová, Česká cesta

Uspořádat firemní vánoční party, poděkovat za celoroční práci, neformálně se pobavit s kolegy, společně se dobře najíst, napít a zatančit si – to už je dnes standardní zakončení roku v mnoha firmách. Proto se i v tomto trendu zvaném vánoční večírek začínají objevovat snahy o odlišení. Vedení firem chce pro své lidi přichystat něco jiného. Něco, na co budou vzpomínat. Jaké budou letošní trendy?

Cool místo

Přepychové restaurace a sály s křišťálovými lustry budí dojem luxusu a beze slov výstižně vyjadřují to, že si hostů – zaměstnanců vážíte. Jestliže chcete hezkou klasiku, je to ta správná cesta. Pokud ale chcete překvapit, zvolte něco netradičního. Co říkáte na večírek v sále technické památky – prvorepublikové čistírny odpadních vod, kde si můžete vyzkoušet jízdu na raftu v usazovací nádrži? Nebo party v Krytu 10-Z – nejutajovanějším brněnském krytu z doby komunismu?

Na rozjezd

Zahájit večírek organizovanou aktivitou má své plus. Zábava se rychle rozproudí tím správným směrem a potom setrvačností pokračuje na dobré vlně. Zařaďte do programu týmovou soutěž, kdy na dvě hodiny zapojíte všechny účastníky. Zkuste letos pominout typická večírková témata a vykročit z řady. Do Krytu 10-Z by se skvěle hodila tematická úniková hra, před večírkem v technické památce vezměte vaše lidi na šifrované putování po industriálních zajímavostech Prahy.

Pro každého něco

S vánočním večírkem ve stylu electroswingu se trefíte do současného hudebního trendu.

Pro někoho je ideální večírek o jídle, tanci a neformálním povídání s kolegy. Pro jiného je o nových zážitcích, zapojení se do vtipných aktivit, sportovních disciplín, nebo o vlastnoruční výrobě vánočních dárků. Pokud si nejste jistí, že se všichni vaši lidé chtějí zapojit do programu, nabídněte kompromis – aktivity s dobrovolnou mírou zapojení. Tato varianta vánočního večírku je velmi častá, každý si tak přijde na své a večírek plyne velice přirozeně.

Láska prochází žaludkem

A dobré vztahy také. Není divu, že skvělé občerstvení je číslem jedna každého večírku. Žijeme v době kreativních pořadů o vaření, designových kuchařek a food festivalů – jídlo je hit. Dopřejte svým lidem gastronomický zážitek! Nechejte si udělat RAW či vegan cateringový koutek, grilujte křepelky nebo jim na ochutnávku naservírujte něco opravdu exotického. Myslíte, že už někdy jedli smažené cvrčky?

Zajištění od profesionálů

Firem, které si vánoční večírek zajišťují interně, je stále dost. Mnohé už si však uvědomují, že touto cestou příliš neušetří. Eventové agentury vědí, kam sáhnout – pro skvělé místo, jídlo, kapelu i program. Nabídnou několik možností a jsou připraveny vyjít vstříc vašim požadavkům. Naproti tomu pokud se rozhodnete akci uspořádat vlastními silami, musíte vyčlenit člověka, který bude hledat. A hledat…

Vánoce až po Vánocích

V oblasti termínů je většina firem stále konzervativní. Vítězí dny ve druhé půli týdne přibližně v polovině prosince. Najdou se však i „osvícení“, kteří nechají oslavu konce roku na leden či únor a vyhnou se tak firemnímu i společenskému předvánočnímu shonu. Agentury navíc v těchto termínech dokážou nabídnout lepší ceny. Pokud se mezi příznivce opožděných Vánoc neřadíte, pospěšte si! Atraktivní termíny už se rychle plní.