Proč nenásledovat Steva Jobse, aneb Jaký jste vlastně lídr?

Jste manažer, nebo lídr? Proč si myslíte, že vás lidé poslouchají? Protože musí, anebo protože chtějí? Zjistit, zda je vaše autorita přirozená, nebo formální a respekt vašich lidí plyne z vaší pozice, bývá složité.

Nejsem Steve Jobs. Jsem manažer. Lidé mě poslouchají, protože musí. Postrádám u nich ale větší nadšení a zápal pro společnou věc.“ (J. M. Kouzes, B. Z. Posner – The Leadership Challenge)

Máte pocit, že tahle věta je takřka vaší vlastní citací a přesně vystihuje pocity, které máte při práci s vašimi týmy i jednotlivci? Leadership však není výsadou pouze malé skupiny jednotlivců. Soubor schopností a dovedností, které se pod touto pokličkou ukrývají, je otevřeným vlastnictvím dostupným každému z nás. Je však zapotřebí hlubšího poznání sebe sama a cílený rozvoj skrytých vůdčích schopností proto, aby vás lidé chtěli následovat a měli chuť vytvářet hodnoty pod vaším vedením.

Proč ale nenásledovat příkladu Steva Jobse, Marka Zuckerberga a raději hledat vlastní cestu? Zkrátka proto, že nikdy nemůžete být jako oni. Prostředí, v němž se pohybujete, je jiné stejně jako lidé a projekty, které máte na starosti. Je třeba najít si vlastní cestu. A právě to je tématem nabitého dvoudenního programu kurzu Your Leadership Drive I., který se koná ve dnech 10. - 11. června a je tentokrát exkluzivně zaměřen na top manažery, jednatele a majitele společností. Těm přinese jedinečnou příležitost potkat se s dalšími vysoce postavenými představiteli společností z různých odvětví, vyměnit zkušenosti a získat přehled o nejnovějších trendech v oblasti leadershipu.

Cíle kurzu

  • Sdílet know-how mezi TOP manažery a jednateli společností.
  • Posílit u účastníků vůdcovské postoje a dovednosti.
  • Naučit se přijímat a analyzovat zpětnou vazbu od svého okolí.
  • Rozvinout schopnost sebereflexe.
  • Porozumět své osobní motivaci.
  • Dát účastníkům impuls k systematické práci na svém osobním rozvoji.

Další informace

Kurz se koná v Hotelu Alpin Avion, Budějovická 69, 140 00 Praha 4 – Krč. Budete-li chtít využít ubytování v hotelu Alpin Avion, máte jako účastník kurzu FBE 15 % slevu. Informace o hotelu najdete na www.alpin.cz.

Cena dvoudenního kurzu je 10 000,- bez DPH.

Bližší podrobností včetně harmonogramu kurzu a přihlášky naleznete ZDE. Registrovat se můžete také na nada.stepanova@fbe.cz nebo tereza.jakubkova@fbe.cz